Labdarúgás

2021.10.24. 15:39

Lenullázva, letaglózva, csalódottan vonulhatott le a pályáról a Loki

Elmaradt a vasárnapi futballcsemege, de a desszert okozta öröm érzete is.

DVSC-Puskás Akadémia NBI.

Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport

Húsleves, krumplipüré, rántott hús – desszertnek pedig Loki-meccs. Feltehetőleg ez volt a vasárnap déli menü nagyon sok debreceni háztartásban, hiszen az évekkel ezelőtti szokást felelevenítve, ebédidőben csapott össze a DVSC és a Puskás Akadémia az NB I. 10. fordulójában. Nem várt könnyű találkozó a piros-fehérekre, hiszen a felcsútiak a mérkőzés előtt a harmadik helyet foglalták el a tabellán, míg a Loki épphogy nem volt a kieső zónában. Az összecsapás első negyedórájában mindkét oldalon volt egy-egy ziccer, Németh az egyik oldalon mellé lőtt, Gróf pedig védeni tudott a másikon. A 19. percben Bévárdi lökte fel a tizenhatos vonalánál a remek ütemben elé lépő Komáromit, tizenegyeshez jutott a Puskás Akadémia, melynél Puljics lőtte ki higgadtan a jobb alsót, 0–1. Pár perccel később Deslandes és Ferenczi között az ötösvonaláról szerzett gólt könnyű szerrel Kozák, hamar bajba került a Loki, 0–2. A 39. percben már Huszti távozását követelték a szurkolók, később Tőzsérét is. A szünetre is maradt a 2–0-s vendég vezetés akadozó cívisvárosi futballal.

A lényeg nem változott

Tischler becserélése hozott némi új színt a hazaiak játékába, ám a világot megváltani ő sem volt képes, sőt gólt szerezni sem. A játék képe egészen hasonlóan alakult, mint az első félidőben, nyomott a Puskás Akadémia, csak a helyét kereste a DVSC. A 69. percben pedig jött az újabb csapás Dzsudzsákéknak, gólt fejelt Kozák egy szöglet után, 0–3. A hab a tortán pedig az volt (rossz értelemben), amikor a 73. minutumban második sárga után kiállították Némethet. Szenvedés, akaratgyengeség, 0–3.

A lefújást követően a szurkolók odahívták maguk elé a játékosokat kérdőre vonás céljából, majd a szakmai stáb menesztését helyezték előtérbe, már-már követelték.

Palánki István

Labdarúgó NB I., 10. forduló

DEBRECENI VSC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 0–3 (0–2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3400 néző, V.: Pintér Csaba (Georgiou Theodorosz, Berényi Ákos)

DVSC: Gróf – Bévárdi, Baráth, Deslandes, Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Bódi (Soltész, 75.), Ugrai, Sós (Tischler, a szünetben) – Németh K. Edzők: Huszti Szabolcs – Toldi Gábor

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Van Nieff – Plsek, Baluta (Bakti, 84.), Komáromi (Corbu, 84.) – Kozák, Puljics (Csirmaz, 71.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gól: 0–1 Puljics (22., 11-esből), 0–2 Kozák (25.), 0–3 Kozák (69.)

MESTERSZEMMEL

Toldi Gábor: – Mindkét félidőben próbáltunk nyomást helyezni a Puskásra, de ebből nem jöttünk ki jól. Könnyen elkerülhető gólokat kaptunk, nem voltunk elég koncentráltak bizonyos játékszituációkban. Ezen a szinten ezt nem engedhetjük meg magunknak. A második félidőben próbáltunk változtatni, Tischler Patrik becserélésével még jobban a támadásokra szerettük volna helyezni a hangsúlyt, de nem tudtunk igazi gólhelyzeteket kialakítani. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mindenképpen nyerni akartunk.

Hornyák Zsolt: – Nagyon örülök a fiúk hozzáállásának, végig veszélyesek voltunk az ellenfél kapujára, és a letámadásunk is működött. Az első félidőben nyújtott teljesítményünket jóformán hibátlanra értékelem, bejöttek a taktikai húzásaink. A fordulás után átadtuk a területet a Debrecennek, de miután ismét felbátorodtunk, csak idő kérdése volt a harmadik gól.

Ami tetszett

Dzsudzsák Balázs hozzáállása

Igazi vezérként tüzelte társait Dzsudzsák Balázs a legnehezebb helyzetekben is.

Ami nem tetszett

Akaratgyengeség

A Loki több játékosán is azt lehetett érezni, mintha nem is lenne kedvük futballozni.

Védelem

A DVSC hátsó alakzata átjáróház volt sokszor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában