Labdarúgás

2021.10.06. 10:32

Fél év alatt negyvenhárom gól: az ellenfél kapuja egy mérkőzésen sem volt biztonságban

A debreceni csapat hosszú idő óta mindig beveszi az ellenfelek kapuját. Érdekes statisztikát közölt a Loki honlapja.

Debrecen 20210910 Labdarúgás NB1 NBI OTP Bank Liga Debrecen DVSC Gyírmót Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós csapat öröm SÓS BENCE DZSUDZSÁK BALÁZS KUSNYIR ERIK

Fotó: NS-archív

Csütörtökön lesz napra pontosan fél éve annak, hogy a DVSC nem talált be egy tétmérkőzésen. A Loki április 7-én Tatabányán, Kusnyír Erik kiállítása miatt sokáig 10 emberrel játszva 2-0-ra kikapott a Dorogtól a Merkantil Bank Ligában, azóta azonban nem volt olyan találkozó, amelyen ne lett volna eredményes.

A 6 hónapos sorozat 16 mérkőzést foglal magába, s bár nem mindig járt pontszerzéssel (8 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség a mérleg), mindenképpen örvendetes, hogy a csapat gólszerzésében minden meccs előtt joggal bízhatnak a szurkolók. Ezeken az összecsapásokon a debreceni együttes 43 gólt ért el, ami majdnem 2,7-es átlagot jelent – olvasható a dvsc.hu-n.

Fotó: NS-archív

Mindez nyilván összefügg a DVSC játékfelfogásával, s ha a védekezést sikerül tovább stabilizálni, ez az eredményesség a továbbiakban szép reményekkel kecsegtethet. Ebben az időszakban egyébiránt a csapat legszorgosabb gólszerzője Ugrai Roland 9 találattal, a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs pedig 6 alkalommal zörgette meg a vetélytársak hálóját.

A további gólszerzők: Bévárdi Zsombor 4, Szécsi Márk 4, Tischler Patrik 4, Bárány Donát 3, Korhut Mihály 3, Baráth Péter 2, Bódi Ádám 2, Sós Bence 2, Varga József 2, Ferenczi János 1, Marko Nikolic 1.

A mérkőzések: DVSC-Nyíregyháza 1-1, Győr-DVSC 2-4, DVSC-Kazincbarcika 3-1, Békéscsaba-DVSC 4-4, DVSC-Csákvár 4-2, Szentlőrinc-DVSC 1-3, DVSC-Haladás 4-2, Honvéd-DVSC 1-4, DVSC-Újpest 2-2, Paks-DVSC 3-3, DVSC-ZTE 1-2, FTC-DVSC 4-2, DVSC-Gyirmót 5-0, Veszprém-DVSC 0-1 (MK), Kisvárda-DVSC 2-1, DVSC-Fehérvár 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában