kézilabda

2021.10.17. 08:17

EHF-Európa-liga: úgy néz ki, a Magura Cisnadie lesz a Loki ellenfele

A Magura Cisnadie idegenben verte 27–26-ra a Banik Most együttesét, így a jövő szombati visszavágó előtt, amelyet a romániai Nagydisznódon játszanak, úgy tűnik, erdélyi ellenfél vár a DVSC Schaeffler csapatára, számolt be a debreceniek honlapja.

20210924 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DVSC Schaeffler – Budaörs NBI női kézilabda-mérkőzés. képen: YEZHYKAVA KARYNA #73

Fotó: Napló-archív

Mint írják, a DVSC Schaeffler a selejtező 3. fordulójában kapcsolódik be az EHF-Európa-liga küzdelmeibe, a debreceni lányok a Banik Most (cseh)–Magura Cisnadie (romániai) párharc győztesével játszanak majd a csoportkörbe jutásért. A potenciális ellenfelek szombaton kora este játszották első meccsüket a csehországi Mostban. Előzetesen a Magura Cisnadie tűnt esélyesebbnek, ennek megfelelően az erdélyi együttes ellépett a meccs elején, 11–4-re is vezetett, a csehek azonban szünetig kétgólosra csökkentették hátrányukat (10–12).

A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végjáték izgalmait a Magura Cisnadie bírta jobban, s végül 27–26-ra nyerte meg a párharc első meccsét.

Úgy tűnik, az erdélyi (Szeben megyei) Nagydisznód városának csapata lesz a Loki ellenfele, de az ellenfél kiléte csak a jövő szombati visszavágó után dől el.

Az viszont biztos, hogy a DVSC Schaeffler a selejtező 3. fordulójában november 13-án, szombaton 20 órakor fogadja ellenfelét a Hódosban, a visszavágót pedig a következő hétvégén (november 20-21) rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában