deac

2021.09.28. 11:00

Sándor Tamás: türelmesek maradtunk, jól futballoztunk

Székely Dávid szerint megfelelő az erőnléte a Debreceni Egyetem alakulatának.

20210922 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC - KISVÁRDA MASTER GOOD II. NBII férfi labdarúgó mérkőzés.

Fotó: Napló-archív

A DEAC futballistái az előző hetet hibátlan mutatóval zárták: szerdán a Kisvárda második csapatát győzték le 4-2-re, vasárnap pedig az Eger ellen 3-0-ra diadalmaskodtak. A debreceniek kilenc játéknap alatt huszonkét pontot szereztek, ez jelenleg a negyedik helyre elegendő. A tabellát a makulátlan mérleggel (kilenc meccs, kilenc diadal) rendelkező BKV Előre vezeti huszonhét egységének köszönhetően.

Mint a deac.hu írja, a hétvégi siker egyik fő letéteményese Székely Dávid volt, aki előbb büntetőt harcolt ki (a lehetőséget Spitzmüller István magabiztosan értékesítette), majd a térfélcserét követően 2-0-ra módosította az eredményt.

„Az első félidő remekül sikerült, aztán a második játékrész elején kicsit bealudtunk. Az előző fordulóban szintén akadt helyzetem, akkor nem tudtam betalálni, most örülök, hogy gólt szereztem, de természetesen a győzelmünk a legfontosabb. Az utóbbi időben több meccsen a végén biztosítottuk be a három pontot, ez azt bizonyítja, hogy jó az erőnlétünk. Kicsit le vagyunk maradva az élmezőnytől, így a többi találkozónkat is be kell húznunk a felzárkózás érdekében” – mondta a klubhonlapnak Székely, aki a jelenlegi idényben már négy találatnál jár az NB III.-ban.

Sándor Tamás vezetőedző az értékelésében a feszített menetrend miatt kialakult nehézségekre is rávilágított.

„Az első félidőben kontrolláltuk a mérkőzést, türelmesek maradtunk, jól futballoztunk, helyzeteket dolgoztunk ki, illetve gólt szereztünk.

Sajnos nem először fordult elő, hogy a szünet után elfelejtjük azokat a dolgokat, amikről a labdarúgás szól, vagyis hogy sprintben kell közlekedni, és gyorsan kell játszani.

Ennek talán az a magyarázata, hogy az előnyünk miatt kicsit elkényelmesedünk. Annak külön örülök, hogy végre egy összecsapást kapott gól nélkül zártunk. Azokon a játékosokon, akik végigjátszották a legutóbbi három meccset, látszott, hogy nemcsak fizikálisan, hanem fejben is elfáradtak. Amikor eldőlt a találkozó, cserékkel próbáltunk frissíteni. Jobban örültem volna, ha erre hamarabb lett volna lehetőségünk. A srácok a győzelem miatt két nap pihenőt kapnak, mivel kevesen vagyunk, és zsúfolt a program. Bízom benne, hogy fel tudunk töltődni, így újult erővel vághatunk neki az újabb összecsapásnak. Jó lenne, ha a sérültjeink minél hamarabb visszatérhetnének, és komplett csapattal készülhetnénk” – hangsúlyozta a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában