Flex-HD

2021.09.23. 11:04

Négy debreceni versenyzővel lett Európa-bajnok a magyar aerobikcsapat

Gyönyörű magyar sikerek és debreceni éremeső az Eb-n.

A Flex-HD felnőtt- és juniorcsapata, hátul középen az elnökkel, Kovácsné Laurinyecz Juliannával | Fotó: Flex-HD

Fotó: Filippo Tomasi

  • Az aerobik történetében először szerzett Európa-bajnoki címet magyar csapat.
  • A debreceni Flex-HD SE négy versenyzője; Szőllősi Panna, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza és Goda Kamilla kiegészülve az Óbudai WDSE csapatának három tagjával, Hajdú Katával, Simon Zsófiával, Lőcsei Zoltánnal, valamint a PSN-es Farkas Balázzsal, együtt szerezték meg az aranyérmet a világklasszis orosz válogatott előtt.
  • Ezen gyönyörű siker mellett számos junior dobogós helyezést is elértek Kovácsné Laurinyecz Julianna tanítványai, aki boldogan mesélt lapunknak a világversenyről.
  • Az olaszországi Pesaro adott otthont az Aerobik Eb-nek a napokban. A sportág történetében először született magyar Európa-bajnoki cím, méghozzá így először a nyolcfős Aerodance egység jóvoltából, nem mellesleg debreceniekkel karöltve. A cívisvárosi Flex-HD SE négy versenyzője: Szőllősi Panna, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza és Goda Kamilla mellett Hajdú Kata, Simon Zsófia, Lőcsei Zoltán (mindhárman az Óbudai WDSE versenyzői) és Farkas Balázs (PSN) szerezték meg az aranyérmet nem kisebb vetélytársuk előtt, mintsem a világklasszis orosz válogatottat megelőzve.

    A Flex-HD felnőtt- és juniorcsapata, hátul középen az elnökkel, Kovácsné Laurinyecz Juliannával | Fotó: Flex-HD

    Nem volt megállás

    A debreceniek kiválósága, Szőllősi Panna emellett a sportaerobik-csoport tagjaként még egy bronzérmet is bezsebelt. Magyar szempontból a pécsi Bali Dániel egyéniben szerzett aranyérmet, Mazács Fannival pedig vegyes párosban második helyen végeztek.

    A Szőllősi–Ökrös–Hajdú- hármas a trió kategóriában tizedik helyezést ért el, az összesített pontversenyben pedig egy előkelő bronzérmet szerzett a magyar válogatott.

    Juniorkorosztályban is éremmel tért haza a debreceni különítmény. A Flex-HD Aerodance csapata Balogh Gréta, Görgényi Ilona, György Renáta, Kovács Vivien, Szilágyi Lívia és Szűcs Janka összeállításban a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Mindemellett a junior összesített pontversenyben is magyar bronzérem született. Kovácsné Laurinyecz Julianna, a Flex-HD elnöke elégedetten nyilatkozott lapunknak a versenyzők teljesítményéről az Európa-bajnokság után:

    Szenzációs eredmény a két felnőtt bajnoki cím, valamint az egy ezüst- és négy bronzérem is

    – mondta. – Elmondható, hogy összességében remekül sikerült a delegáció felkészülése, de az oroszok felett aratott csapatgyőzelmünk valóban meglepetés volt. Juniorjaink is remekül szerepeltek, hiszen két bronzérem is született az erős mezőnyben. A versenyzők között alig lehetett különbséget találni, többek között ezt mutatja az is, hogy Görgényi Ilona egyéniben mindössze 0,2 ponttal maradt el a harmadik helyezett versenyzőtől, és így lett kilencedik, vagyis volt köztük még hat sportoló. A Kovács–Szilágyi–Szűcs-triónak is tizedeken múlt mindössze a döntőbe kerülés – összegezte részletesen a versenyzőket és a versenyszámokat az elnök asszony.

    A Világjátékokra is készülnek

    Nincs még vége a szezonnak, még egy Magyar Kupa-fordulón és a Magyar Kupa-sorozat döntőjén vesznek részt megyénk versenyzői. – Minden korosztályban, minden versenyszámban lesz sportolónk a Magyar Kupán, ez több mint száz aerobikost jelent, nem szeretek előre jósolni, bízom a legjobb eredményekben – mondta az elnök. Közben a jövő nyári Világjátékokra (a nem olimpiai sportágak legrangosabb világeseménye) való felkészülés már októberben elkezdődik, amire szükség is lesz, hiszen januártól módosított szabályokkal új olimpiai ciklus következik.

    Az, hogy a szabályok változtatása, mely egyébként minden új olimpiai ciklus elején megtörténik, pozitív vagy negatív hatással lesz-e a versenyzőkre, az a jövőben kiderül, nem szoktak ezek a módosítások amúgy rosszul elsülni, mindenesetre az már most kiérezhető, hogy nézőbarátabbá szeretnék tenni a versenyeket

    – mondta el végül Kovácsné Laurinyecz Julianna.

    Palánki István

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában