Sportdiplomáciai siker

2021.09.12. 11:38

Magyar tag az Európai Egyetemi Sportszövetség végrehajtó bizottságában

Rakaczki Zoltánt beválasztották az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) végrehajtó bizottságának tagjai közé.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) vasárnapi sajtóközleménye szerint a MEAFC elnöke, a TFSE ügyvezetője, a MEFS elnökségi tagja az EUSA – Budapesten rendezett – tisztújító közgyűlésén érte el a sportdiplomáciai sikert. – Hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy az európai szintéren is képviselhetem hazánkat és az egyetemi sportot. Azt gondolom, hogy ezzel a tisztséggel még jobban hozzá tudok járulni a 2024-es Debrecen–Miskolc közös rendezésű Európai Egyetemi Játékok sikeréhez – nyilatkozta Rakaczki Zoltán.

Díszvendégként jelen volt és köszöntőt mondott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki emlékeztetett, hogy a magyar kormány 2010 óta kiemelt szerepet szán a sportnak, mert ezzel az élet minden területén fejlődést érhet el. – Évek óta nagy sporteseményeket látunk vendégül, de a mindennapos sport is fontos számunkra, ezért mindennapos testnevelést vezettünk be, ennek fontos része az egyetemi sport, hiszen így a rendszeres sportolást tovább folytathatják felnőtt korukban is a hallgatók – mondta Szabó Tünde.

Az eseményen újabb négy évre megerősítették elnöki tisztségében a lengyel Adam Roczeket, aki kilenc éve irányítja a szervezetet.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában