Futball

2021.09.18. 11:00

Jó az utánpótlásnevelés a Balmazújvárosi FC-nél

Új megnevezéssel (körzet központ), de még mindig jól megy az utánpótlás-labdarúgás Balmazújvárosban.

Budafok 20210808 Labdarúgás NBII NB2 Tiszakécske Nyíregyháza Foto Nemzeti Sport Meder István CSÖRGŐ RAUL

Forrás: NS-archív (Csörgő Raul - kékben)

Fotó: MEDER ISTVAN

240 fiú és 40 lány igazolt labdarúgó van jelenleg a Balmazújvárosi FC-nél 11 fiú és 3 lány korosztályban. – Minél több tehetséges futballistát szeretnénk kinevelni a klubnál – mondta Lajos Ferenc, a BFC szakmai igazgatója, aki hozzátette, hogy természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség kiadott szakmai tervek alapján végzik a munkát. – A körzetünkben, sőt a régiónkban is szeretnénk minél több gyereknek minél több lehetőséget adni a versenyzésre, hátha megtalálják végső helyüket is egyesek ezen a csodálatos területen, a labdarúgás körforgásában.

Ha valaki, akkor Csörgő Raul, aki jelenleg a másodosztályú Nyíregyháza Spartacus labdarúgója, rátalált az útjára a BFC-ből elindulva. – Nagyon jól érzem magam Nyíregyházán, a társak hamar befogadtak, szerencsére a pályán sincs önérdek, csak a csapat számít. Egyéni célom az, hogy amikor lehetőséghez jutok, győzelemhez tudjam segíteni a csapatot, akár góllal, akár gólpasszal. Minden meccset meg szeretnénk nyerni, abból baj nem lehet – mondta el lapunknak a Balmazújvárosban nevelkedett futballista.

Palánki István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában