tokió 2020

2021.08.01. 13:20

Nem tudta befejezni az elődöntőt Kozák Luca

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája a női 100 méteres gátfutás szombat hajnali selejtezőjéből 12,97-es idővel jutott be a vasárnap kora délutáni elődöntőbe, ahol a 9-es pályán futott.

Fotó: Reuters / Aleksandra Szmigiel

Luca nem kapta el tökéletesen a rajtot, de a verseny közepe táján már szépen zárkózott fel a mezőnyhöz, amikor a hetedik gátba beakadt a lába, ezért sajnos kénytelen volt feladni a versenyt. Így biztos, hogy nem lehet ott a női 100 méteres gátfutás döntőjében. A futamot a nigériai Tobi Amusan nyerte 12,62 másodperces idővel.

A versenyt követően Kozák Luca az M4 Sport csatorna kamerája előtt értékelt. – Nem volt olyan jó a rajtom, ezért utána nem magamra figyeltem hanem minden másra, mert annyira menni akartam a többiek után. Nagy önbizalommal jöttem ide, ezt vissza szeretném szerezni és bebizonyítani, hogy van helyem a legjobbak között. Nagy bizonyítási vágy volt bennem, meg akartam mutatni, hogy tudok 12,70 környékén futni, de ez sajnos most nem sikerült. Tudom, hogy vár még rám rengeteg világverseny, azokra kell innentől kezdve koncentrálnom. Ma még sírok egy kicsit este, aztán holnap újra kezdem az egészet, de el kell telnie néhány napnak, hétnek, hónapnak, hogy ezen teljesen túl legyek – mondta csalódottan a debreceni atléta.

BA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában