futás

2021.08.27. 17:44

Nem akarja elengedni a jó formáját a világ tizedik legjobb női 800-asa

K. Szabó Gabriellát egy hajszál választotta el a finálétól a kenyai világbajnokságon.

20210301 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Portré: K. Szabó Gabriella atléta.

Fotó: Napló-archív

A világ tizedik legjobb női U20-as 800-as futójaként tért hazai a múlt hétvégén lezajlott kenyai korosztályos atlétikai világbajnokságról K. Szabó Gabriella, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola ifjú kiválósága. Perényi Gabriella tanítványa simán abszolválta a selejtezőt, az elődöntőben pedig remekül hajrázva 2:08.05-ös idővel futamában a hatodik helyen szakította át a képzeletbeli célszalagot. Sajnos ez azt jelentette, hogy bár a nagy álom, a döntőbe jutás most nem jött össze, összességében remek versenyen van túl a 18 esztendős vágtázó.

– Jó formában érkeztem a vb-re mivel az előtte megrendezett Európa-bajnokság nagyszerűen sikerült – kezdte beszámolóját a Hajdú-bihari Naplónak K. Szabó Gabriella. – Azt hozzá kell tenni, hogy az idei fő versenyem az eb volt, hiszen pár héttel ezelőtt még nem is tudtuk, hogy egyáltalán részt veszünk-e a világbajnokságon, így megnyújtottuk a szezonomat, és a nyaralás helyett még egyszer csúcsformába kellett kerülnöm. – mutatott rá a sportolónő.

Megérkezvén Kenyába, remek szállás fogadta a magyar delegációt, ám a buborékrendszer, és egyéb védelmi intézkedések miatt sporttevékenység kivételével nem lehetett elhagyni a lakóhelyet, ami erős bezártság érzetet okozott a sportolóknak. A stadion és a szállás között rendőri, illetve katonai felügyelet mellett busszal szállították a sportolókat, ami nagyban növelte a résztvevők biztonságérzetét.

A selejtezőben K. Szabó az utolsó futamban volt érdekelt, így már tudta, hogy mit kell teljesítenie az elődöntőbe jutáshoz, így taktikusan próbált csak annyit teljesíteni ami a továbbjutást jelentette számára. – Bár futás közben illetve után rögtön éreztem, hogy 1800 méteres magaslaton teljesen más érzés teljesíteni a távot, bizakodva álltam rajthoz a másnapi elődöntőben – elevenítette fel az atléta. – Sajnos itt annyiban peches voltam, hogy az első futamban kaptam helyett, így nem tudhattam, hogy milyen időre lenne szükségem a döntőbe jutáshoz. Igyekeztem kihozni a maximumot magamból, és jó erőbeosztással nagyot hajrázni, ami végül egy csodálatos 10. helyet eredményezett, hajszállal lecsúszva a fináléról. Pihenőre egyelőre nem is gondolunk, hiszen már itt vannak az őszi versenyek. Úgy érzem nem szabad elengedni a mostani formámat, így megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni magamból még idén. A szeptemberi 8. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő igen fontos számomra, szeretnék ott is jól teljesíteni – nyilatkozta K. Szabó Gabriella.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában