fotókkal

2021.08.20. 13:35

A Bajnokot is ünnepelték pénteken Debrecenben: bemutatták az Adorján Zoltánról szóló könyvet

A salakmotoros legenda megható köszönetet mondott azoknak, akik segítették őt pályafutása alatt.

Fotó: Kiss Annamarie

Nagy számú érdeklődő gyűlt össze augusztus 20-án délelőtt a Nagyerdei Stadion egyik VIP-termében, ahol bemutatták Boros Norbert A Bajnok című könyvét, amit a debreceni legendás salakmotoros, Adorján Zoltán életéről és pályafutásáról írt. A bemutató házigazdája ifjabb Adorján Zoltán volt, aki barátként üdvözölte a megjelenteket, és röviden elárulta, hogy ő mit tanult édesapjától. – Úgy érdemes élni az életünket, hogy szeressük azt, amit csinálunk, és így az már nem lesz többé munka – mondta.

A könyv szerzője, Boros Norbert továbbfűzte ezt a gondolatot. – Már többször is hangsúlyoztam, hogy kivételes helyzetben voltam, hiszen az volt a munkám, amit imádtam csinálni. Aki egy kicsit is ismer, az tudja, hogy én a salakmotorozás által lettem újságíró, ezáltal lettem – ha lehet így fogalmazni – valaki. Kisgyerekkorom óta jártunk ki versenyekre, és ez az időszak pont egybeesett azzal, amikor Zoli és a társai a siker útjára léptek, ezt testközelből élhettem át először szurkolóként, majd újságíróként.

„Ahogy kézbe veszem a könyvet, azt mondhatom, hogy megszületett a harmadik gyermekem. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy már olvastam a kötetet, nekem tetszett, és bízom benne hogy mindenki így lesz ezzel”

– mondta.

A szerző rövid köszöntőjét követően megható pillanatoknak lehetett tanúja a közönség, hiszen Adorján Zoltán egy-egy dedikált példánnyal ajándékozta meg azokat, akik valamilyen formában hozzájárultak pályafutásának a sikereihez. Ezek után a legendás versenyző szólt a megjelentekhez. – Tényleg mindenkinek köszönöm a teljesség igénye nélkül, hogy segített, azoknak is, akik annak idején kijöttek szurkolni a pályára. Nem is feltétlenül csak nekem, hanem Tihanyi Sanyinak, Hajdú Zolinak, vagy Petrikovics Józsefnek.

„Ez doppingolt minket, és az egymással való versenyzés által váltunk egyre jobbá”

– fogalmazott, majd kitért A Bajnokra is. – Nagyon boldog vagyok, hogy megjelent ez a könyv, és nagyon köszönöm a fiamnak, Zolinak és Boros Norbinak, hogy segítettek ezt megvalósítani. Nekem igazából annyi volt a dolgom, hogy Norbi kérdezett, én válaszoltam, most meg felvettem a szép ingemet és a szép cipőmet, és itt vagyok veletek – mondta mosolyogva Adorján Zoltán, aki a bemutató előtt és után is szívesen fogadta azokat, akik aláírást kértek újdonsült könyvükre, illetve szerettek volna egy közös fotót a legendás debreceni salakmotorossal, a Bajnokkal.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában