Amerikai foci

2021.07.23. 14:34

Válogatott próbajátékon vesz részt a DEAC Gladiators hat játékosa

A Debreceni Egyetem amerikai futball csapatának tagjai szeretnének bizonyítani a székesfehérvári edzőtáborban is.

Forrás: Bellon Bíborka

A DEAC Gladiators junior korosztályú játékosai már készülnek az őszre, de a felnőtt keret egy része sem állhatott le. Július 24-én és 25-én ugyanis a felnőtt magyar válogatott próbajátékot tart a budapesti Angyalföldi Sportközpontban – tudatta a deac.hu.

Az eseményen hat gladiátor vesz majd részt. A DEAC támadófala idén remek teljesítményt nyújtott, így nem meglepetés, hogy Csíki Balázs, illetve Filep László is megmutathatja tudását. Ezen kívül az elkapók között Horai Krisztián neve szerepel, aki második szezonjában is kiválóan szerepelt a Divízió I-ben.

A védelemben két fiatal képviseli a Gladiatorst a próbajátékon. Orosz Leventének jót tett a posztváltás, hiszen defensive endként meghatározó tagja lett a csapatnak idén, míg Orbán Bence már évek óta kiegyensúlyozottan teljesít. Igaz, utóbbi a következő idényt már másik alakulatnál tölti. Emellett a linebackerek között ott lesz Molnár Péter, aki 2020-ban egy sokkal erősebb Divízió I-es bajnokságban nyújtott kiemelkedőt, de idén is remekelt.

A cél az, hogy a próbázók lehetőséget kapjanak a bizonyításra a magyar válogatott augusztus 19-től 22-ig tartó székesfehérvári edzőtáborában. A jó produktumot nyújtók pedig képviselhetik Magyarországot Izrael és Törökország ellen az Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában