Utánpótlás

2021.05.27. 10:37

Vereséget szenvedett a DEAC futballcsapata

Sorozatban másodszor kapott ki a megyei U16-os együttes.

Forrás: Égerházi Péter

Imponáló teljesítménnyel nyerte meg a megyei U16-os bajnokságot a DEAC, amely már négy mérkőzéssel a vége előtt bebiztosította első helyét, a veretlenség azonban elúszott, miután vasárnap vereséget szenvedtek a Kabától. Javítani az ötödik helyezett Nádudvar ellen lehetett volna a debrecenieknek, Balla Imre tanítványai május 26-án a szomszédvárban léptek pályára – tudatta a deac.hu.

Mezőnyharccal kezdődött a mérkőzés, a DEAC a várakozásoknak megfelelően többet birtokolta a labdát, de nem talált fogást a szervezetten védekező házigazdán. Húsz perc elteltével aztán jött a hideg zuhany, egy védelmi megingást követően Kovács László vezethette a labdát Bodnárra, s nem hibázta el a ziccert, ezzel meglepetésre vezetést szerzett a Nádudvar. Sőt, hét perccel később már kétgólos előnyben voltak a nádudvariak, miután Horváth Armand kapott jó indítást, majd higgadtan a hosszú alsóba gurított.

A cívisvárosiak fokozták a nyomást, s még a szünet előtt szépítettek, Komádi Benjamin találatával 2–1-es állásnál fordultak a csapatok.

A házigazda a fordulás után is foggal-körömmel védekezett, s ívelésekkel operált, az 50. percben pedig Kovács László indítás helyett jó harminc méterről kapura emelt, a szitáló labda utat talált a debreceni kapuba. Ismét mínusz kettőről kellett visszakapaszkodnia a DEAC-nak, Ratku Roland kisvártatva szépített is, de a számos helyzet ellenére az egyenlítő találat váratott magára. Ami nem ment akcióból, összejött tizenegyesből, méghozzá Kopjári Soma révén, a hajrára fordulva így 3–3 állt az eredményjelzőn. Egy görcsölés miatt ekkor már tíz emberrel futballozott a DEAC, amely három perccel a lefújás előtt roppant balszerencsés gólt kapott, Fekete gyenge lövése a cserekapus Harangi hasa alatt gurult át a gólvonalon. Az egyenlítésre már nem maradt idő, így a Kaba (1–2) után a Nádudvar is legyőzte a bajnokcsapatot.

Megyei U16-os bajnokság, 19. forduló

Nádudvari SE–DEAC 4–3 (2–1)

DEAC: Bodnár (Harangi, a szünetben) – Némethy (Holyevácz, 28.), Komádi, Farkas, Kopjári, Bánsági (Varga L., 61.), Pál R., Tóth Cs., Rajna, Ratku, Szikszai

Edző: Balla Imre

Gólszerzők: Komádi (42.), Ratku (60.), Kopjári (86.)

Balla Imre: Mélységesen csalódott vagyok, az elmúlt két mérkőzésen kis túlzással leromboltuk, amit a szezonban felépítettünk. Két labdaeladás után szerzett két gólt a Nádudvar, amely foggal-körömmel védekezett, hosszú indításokra alapozott, miközben mi hiába domináltunk, nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. A félidőben kapust cseréltem, s a védelemben is változtattam, de továbbra is egyéni hibák jellemezték a játékunkat, amiket ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. Rossz napot fogtunk ki, ilyen előfordul a labdarúgásban, de lélektelenül nem szabad futballozni, szeretném ugyanazt az elszántságot látni a fiúk szemében, amit az éles mérkőzések előtt. A bajnoki címet már bebiztosítottuk, de továbbra is a DEAC-ot képviseljük, azon leszünk, hogy kiköszörüljük a csorbát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában