labdarúgás

2021.05.16. 18:30

Nagyerdei hangulat: a DVSC-Haladás mérkőzés előtt mindenki bizakodó volt

Nem hiába, hiszen a piros-fehérek a bajnokság abszolút favoritjai.

Szurkolók végre a megszokott helyen | Fotó: Kovács Péter

Fotó: KOVACS PETER

Legalábbis annak mondták a debereceni gárdát a múlt év őszi induláskor. Az utolsó bajnoki forduló előtt a tabellán kétpontos előnnyel elfoglalt vezető pozíciója ezt jelenti-e vagy sem, az már egyéni megítélés kérdése. Mindenesetre a szurkolók bizakodóak, és ami talán ennél is fontosabb, hosszú idő után végre élet, mozgás van a Nagyerdei Stadion körül. Igaz, a tét is nagyobb most, hiszen, ha győznek vagy döntetlent játszanak a hazaiak, akkor már NB I.-es labdarúgó csapata van Debrecennek. Ha nem, kikapnak a Haladástól, akkor pedig... De erre nem szabad gondolni! Lényeg: igazi meccs előtti hangulat van a stadion körül, a piros-fehér söröző terasza megtelt, nyitva a shop, vásárlók vannak bent.

Szurkolók végre a megszokott helyen | Fotó: Kovács Péter

– Egy szűk évvel ezelőtt volt a Paks elleni mérkőzés, amelyen a Loki NB I.-ből való kiesését jelentő döntetlen eredményt követően mindenki felháborodva bevonult a pályára. Utána lecseréltek sok vezetőt. Azt gondolom, hogy ha a csapat most nem jut fel, még durvább eseményekre lehet számítani. Vannak erre utaló jelek, sajnos ez várható. Igaz, az oltási igazolvány kötelezősége miatt most nincsenek itt a szervezett szurkolói csoportok. De azt gondolom, ha a Loki ma kikap, a Gyirmót és a Vasas győz, akkor itt nagy dolgok várhatók – magyarázza a Nagyeredei Csürhe elnevezésű szurkolói csoport a söröző teraszán. Aztán hozzáteszik, hogy a kedvenc csapatukat nevekkel nagyon megerősítették, viszont a teljesítményük nagyon nem azt mutatja. – Egyedül az a húzás, hogy Dzsudzsák Balázst hátrább hozták védekező középpályás-irányító pozícióba, az jó volt.

Fotó: Kovács Péter

Továbbállunk, de most nem megyünk fel a felső karéjhoz, viszont látjuk, a két héttel ezelőtti metódus szerint megy a szurkolók beléptetése. Azaz oltottsági igazolvány, személyi igazolványhoz kötik a belépést. És ahogy láttuk, a meccsre nem illő tárgyak bevitelét akadályozó ruházat végigtapogatása sem marad el.

– Debreceniek vagyunk, de ennek ellenére nem járnak gyakran mérkőzésre. Most mégis kint vagyunk, hiszen a csapat feljut az NB I.-be. És ezt látni kell. Biztos, hogy feljut a Loki – ezt már A Villás és a Pásztor család mondja, akik éppen az egyik napraforgó árus előtt álltak sorba. – Az ellenféllel nincs semmi gond, jó pozícióban van, jó játékosokból áll. Hazai pályán viszont nem fogják legyőzni a DVSC-t, hiszen a plusz a szív, amit hozzá fognak adni, az szerintem elég lesz a győzelemhez. Bízom benne, hogy legalább 10 ezer ember kijön a mérkőzésre.

Fotó: Kovács Péter

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában