futsal bajnoki döntő

2021.05.29. 20:08

Nagy küzdelemben lett oda az MVFC pályaelőnye

Hiába vezetett a félidőben az MVFC, 6–3-as arányú vereséget szenvedett a Haladástól a bajnoki döntő első felvonásán.

MVFC-Haladás Bajnoki döntő 1. forudló 3-6

Fotó: Kovács Péter

A férfi futsal NB I. bajnoki döntőjének első mérkőzését játszott a Mezei-Vill FC és a Haladás VSE szombaton délután Berettyóújfaluban. A Pálfi István Rendezvénycsarnokban szép számú közönség gyűlt össze, akik igazi rangadóhangulatot varázsoltak az arénába.

Gyors fordítás

A találkozó döntőhöz méltóan nagy lendülettel és feszültségben kezdődött, idegesen játszott mind a két együttes.

Több helyzetet is kialakítottak a hazaiak, de Alasztics többször is bravúrral hárított. A másik oldalon Mezei viszont tehetetlen volt Nagy Kevin közeli lövésénél, a vendégek a 4. percben megszerezték a vezetést. 0–1. A találkozó továbbra is nagy iramban folytatódott tovább, sok kemény párharc jellemezte a játékot, és egyik gárda sem tartotta meg sokáig a labdát. A félidő közepéhez közeledve egyre inkább fölénybe került az MVFC, Sidnek két hatalmas helyzete is adódott, de először Alasztics, aztán pedig az egyik szombathelyi védő hárított. A 9. percben viszont jött az egyenlítés, Rábl gurította vissza a szögletet Nagynak, aki jó 12 méterről pokoli erővel kilőtte a bal felsőt. 1–1. Még egy minutum sem telt el, amikor a bal oldalon Szabó iramodott meg, középre lőtt labdát pedig Kártik tette közvetlen közelről a hálóba, pillanatok alatt fordítottak a hazaiak. 2–1.

Előny a szünetre

A hátrányban játszó Haladás igyekezett a kapuja elé szorítani az újfaluiakat, Mezeinek többször hárítania kellett, egy ízben még a kapufa is a segítségére volt, de maradt a hazai előny. A szünethez közeledve, a 18. percben Rábl kapta a jobb szélen a labdát, majd tökéletesen játszotta meg középen Alvaritót, aki a léc alá tüzelt. 3–1. A játékrész utolsó minutumában a Mezei-Vill kisbüntetőhöz jutott a vendégek hatodik szabálytalansága után. Nagy állt a labda mögé, de Alasztics hárította a próbálkozását, így Sergio Mullor Cabreráék kétgólos előnnyel vonulhattak szünetre.

Nem adta fel a Haladás

A második játékrész elején igyekezett sokat tartani a labdát a Ráblék, ami nem igazán ízlett a Haladásnak, érezhetően egyre feszültebbek lettek a vendégek, Dróth még a hazai vezetőedzőnek is csúnyán nekiszaladt, de tételezzük fel, hogy nem volt szándékos. A szünetet követően jóval kevesebb helyzet alakult ki a kapuk előtt, a szombathelyiek nem tudtak mit kezdeni a stabilan védekező Mezei Villel egészen a 28. percig, amikor egy labdavesztést követően Dróth talált Mezei lábai között a kapuba. 3–2. A 30. minutumban szabadrúgást végezhetett el a vendég gárda, a legurításból Vas lőtt távolról, és utat is talált a kapuba. 3–3.

Vendég győzelem

A 32. percben szinte a hatosról végezhetett el büntetővel felérő szabadrúgást a Haladás, Henrique vállalta el, és gólra is váltotta, fordított a vasi alakulat. 3–4. Az újfaluiak minden erejüket mozgósítva támadtak, miközben a vendégek próbálták őket kizökkenteni. Be is jött a terv, hiszen a 36. percben újabb gólt szerzett a Haladás, Mezeiről pattant ki egy lövés, amit Hajmási fejelt közelről a hálóba. 3–5. A hazaiak kénytelenek voltak lehozni a kapust, és úgy próbálkozni, viszont egy labdavesztést követően Dróth ívelt az üres kapuba. 3–6.

Kitartóan küzdöttek a újfalui futsalosok, de már nem tudtak változtatni az eredményen, így összesítésben 1–0-ra vezet a Haladás.

Kedden jön a következő találkozó Szombathelyen.

Bakos Attila

A tények

Férfi futsal NB I. bajnoki döntő, 1. mérkőzés

Mezei Vill FC–Haladás VSE 3–6 (3–1)

Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 500 néző. Vezette: Szilágyi Norbert, Futó Tamás.

MVFC: Mezei – Horváth N., Nagy I., Rábl, Szabó P. Cserék: Sándor M., Diece, Rézműves, Gál, Kártik, Sid, Takács, Rafinha, Alvarito. Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera.

Haladás: Alasztics – Kovács M., Hajmási, Dróth, Vas. Cserék: Homlok, Nagy K., Horváth P., Sipos G., Vatamanuic-Bartha, Papp Zs., Gerencsér, Henrique, Vidák. Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez.

Gólszerzők: Nagy I. (9.), Kártik (10.) Alvarito (18.), illetve Nagy K. (4.), Dróth (28., 37.), Vas (30.), Henrique (32.) Hajmási (36.)

Sárga lap: Cabrera (27.), Nagy I. (30.) illetve Dróth (13.), Vas (18.), Nagy K. (30.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában