kézilabda

2021.05.26. 19:39

Nagy csata, nagy lépés: legyőzte az MTK-t a Loki

Túlélte a második félidei mélypontot a Debrecen, így megérdemelten szerezte meg a bajnoki pontokat.

DVSC-FTC női kézi NBI. 24. forduló 27-29

Fotó: Napló-archív

Igen fontos találkozót vívott szerda este az MTK otthonában a DVSC Schaeffler együttese, hiszen a negyedik hely megszerzésére úgy maradt reális esélye Kudor Kitti alakulatának, ha revansot véve az őszi döntetlenért, megszerzi a két bajnoki pontot.

Villámrajtot vett a Loki, az ezúttal fehér-feketében kézilabdázó hajdúságiak 5 perc alatt 4–0-ra léptek el. Ebben nagy szerepe volt támadásban Kovács Annának, a védekezésben pedig Csapó Kyrának. A válogatottba is behívót kapott kapus több nagy bravúrral járult hozzá, hogy az időközben felébredt fővárosiak ne tudjanak felzárkózni.

A hazai ébresztőt a kék-fehérek szakvezetője Golovin Vlagyimir fújta meg a 11. percben egy időkérés alkalmával, amikor részletesen elmagyarázta, hogy milyen hibapontokat látott csapata játékában. Minden labdát azért Csapó sem foghatott meg, így egy több mint négy perces debreceni gólcsendnek is köszönhetően a 24. percben már csak három volt közte, így Kudor Kitti is letette a zsűriasztalra az időkérést jeltő „T”-betűt (24. perc, 9–12).

Összeállt az MTK védelme, és ez azzal fenyegetett, hogy akár egy gólra is felzárkózhattak volna a hazaiak, de Csapó megint kisegítette a Lokit, Vantara-Kelemen Éva pedig sikerrel fejezte be a lerohanást (28. perc, 12–15). Szünetig egyet még tudtak faragni hátrányukon a kék-fehérek, így 17–15-ös debreceni előnynél vonultak pihenőre a csapatok.

Ha debreceni szempontból nem végződött jól az első játékrész, akkor mit mondjunk a második elejére? Csak a száraz tényekre hivatkozva: a 35. percben már a hazaiaknál volt az előny (19–18). Aztán még három perc elteltével már három volt közte, Kudor Kitti ki is kérte a második idejét, mert támadásban igencsak elakadt a gárda szekere. Érkezett a kapuba a német válogatott Ann-Cathrin Giegerich, Kovács Anna pedig újra a vállára vette a csapatot, gyors duplájának és Csernyánszki Liliána betörése után eltüntette a különbséget a Lokomotív (45. perc, 24–24).

Egy negyedórás mini mérkőzés kezdődött, ahol fej-fej mellett haladtak a csapatok, továbbra is Kovács góljai vitték előre a DVSC-t. A visszacserélt Csapó ziccert fogott emberhátrányban, Petrus Mirtill pedig újra kettőre hizlalta a vendégelőnyt (53. perc. 28–30).

A hajrában még élt át nehéz pillanatokat a Loki, de végül 35-32-re megnyerte a mérkőzést, és elvitte a bajnoki pontokat a piros-fehér alakulat.

MSZ

Női kézilabda NB I., 25. forduló

MTK BUDAPEST–DVSC SCHAEFFLER 32–35 (15–17)

Budapest, zárt kapuk mögött. V.: Bócz, Wiedemann

MTK: Győri B. – Szekerczés 5, Juhász 4, Dakos 3, BUJDOSÓ-GERHÁTH 6, Pelczéder 2, Szabados 1. Csere: Suba (kapus), PÁL T. 7 (3), Marincsák 3, Sallai 1. Edző: Golovin Vlagyimir

DVSC: CSAPÓ KYRA – Arany 1, KOVÁCS ANNA 12 (2), Vámos P. 3, Tóvizi 1, HORNYÁK D. 6 (1), VANTARA-KELEMEN 7. Csere: Giegerich (kapus), Deszpotovics, Bordás, Petrus 2, Bánfai K. 2, Csernyánszki 2. Edző: Kudor Kitti

Az eredmény alakulása: 6. perc: 1–5. 9. p.: 4–7. 12. p.: 5–9. 18. p.: 6–11. 22. p.: 8–12. 37. p.: 20–19. 45. p.: 24–24. 53. p.: 28–30

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában