Karnyújtásnyira a céltól a DVSC

2021.05.11. 08:16

Még hármas pontegyenlőség is lehet az NB II.-ben – nézzük a forgatókönyveket!

A Loki lépéselőnyben van a bajnoki címért és feljutásért vívott kiélezett küzdelemben.

20210501 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló DVSC - AQVITAL FC CSÁKVÁR NBII férfi labdarúgó mérkőzés. képen: gólöröm

Fotó: Napló-archív

A Debreceni VSC 3–1-re győzött Szentlőrincen vasárnap délután a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában. A hazaiak az első félidőben vezetést szereztek Kinyik szerencsétlen öngóljával, de Ugrai egy és Tischler két góljával a Loki megnyerte a meccset. Eközben a Gyirmót nagy nehezen legyűrte 2–1-re a Kazincbarcikát, a forduló drámája viszont este következett: a Vasas Nyíregyházán lépett pályára 20 órától, és a Szpari nem vette félvállról a nekik már kevés téttel bíró mérkőzést, hanem 2–0-ra megverte a listavezetőt, akik ezzel a lendülettel vissza is csúsztak a tabella harmadik helyére.

A Loki a favorit

A Merkantil Bank Liga záró játéknapja előtt így most a DVSC vezeti 77 ponttal a bajnokságot, a második helyen a Gyirmót áll 75-tel, a harmadik pedig a Vasas szintén 75-tel. Azonos pontszám esetén először a több győzelem, aztán a gólkülönbség, majd az egymás ellenni eredmény rangsorol. Debreceni szempontból a helyzet a következő:

amennyiben a Loki vasárnap megveri a Haladást, akkor nincs kérdés, a DVSC bajnokként feljut az első osztályba.

Ha Dzsudzsákék egy pontot szereznének a hétvégén, a Vasas és a Gyirmót pedig hármat, akkor egy olyan extrém helyzet áll elő, hogy mind a három gárda 78 ponttal végez. Ebben az esetben a Gyirmót lenne a bajnok a több győzelmével, a Lokinak és az angyalföldieknek ez a mutatójuk megegyezne, viszont a piros-fehéreknek hússzal jobb jelenleg a gólkülönbségük. Sok mindent láttunk már a futballpályán, de azt nagy magabiztossággal kijelenthetjük, hogy a Vasas nem fogja több mint 20 góllal megverni a Győrt. Tehát, ha a DVSC döntetlent játszik, akkor is biztos a feljutása.

Nem szabad kikapni

A bajok akkor kezdődnének, ha esetleg a Haladás megfricskázza a Debrecent, és elviszi a három pontot a Nagyerdei Stadionból. Így a Gyirmót és a Vasas pontvesztésében kellene bíznia a hajdúságiaknak, ami finoman szólva is merésznek tűnik, tekintve, hogy mind a két gárda alsóházi ellenfeleket fogad hazai pályán.

Amennyiben a papírforma érvényesül, és mind a három feljutásra hajtó együttes győzni tud az otthonában, az a Loki és a Gyirmót feljutását jelentené, de minden kiderül vasárnap 18 óra 30 perctől. A DVSC ezúttal is ingyen engedi be szurkolóit a Nagyerdei Stadionba, kizárólag védettségi igazolvány felmutatásának ellenében, a 18 éven aluliak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkezők kíséretében léphetnek majd be a lelátókra.

Bakos Attila

A feljutásért küzdők utolsó meccsei

Vasárnap 18.30: Debreceni VSC–Szombathelyi Haladás

Vasárnap 18.30: Vasas FC–WKW ETO FC Győr

Vasárnap 18.30: Gyirmót FC Győr–Békéscsaba 1912 Előre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában