Kézilabda

2021.05.15. 16:01

Kupadöntős a Loki!

A piros-fehérek végig kézben tartották a mérkőzést, így teljesen megérdemelten jutottak be a vasárnap esti fináléba.

210515 Kisvárda Debrecen Kézilabda Magyar Kupa Nemzeti Sport Török Attila

Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

A Kisvárdával csapott a össze a Magyar Kupa döntőjébe jutásért a DVSC Schaeffler együttese szombat délután. A Veszprémben megrendezett négyes döntőn sem maradt magára a Lokomotív, hiszen több tucat szurkolója kísérte el a csapatot a királynék városába, akik végig lelkesen biztatták kedvenceiket.

Talán a tét miatt, de elég sok technikai hibával kezdtek az együttesek, a mérkőzés első gólját (majd a másodikat is) Kovács Anna szerezte a negyedik és a hetedik percben – mindkettőt büntetőből. Eleinte egyik gárda sem remekelt támadásban, az összecsapás első akciógólja a 10. percben esett. A debreceni védekezést sok kritika nem érhette, hiszen egy fél félidő alatt mindössze két gólra voltak képesek a várdaiak. Bakó Botond vezetőedző időt is kért, de sokat nem javult a helyzet, Vantara–Kelemen Éva szép góljával már 6–2-re ment a Loki a 16. percben. Kézben tartotta a találkozót a Debrecen, a szabolcsiak 10–5-nél már a második időkérésüket is ellőtték. A Lokomotív védekezésére (és a kapus Csapó Kyrára) továbbra sem volt sok panasz, támadásban pedig a piros-fehérek jól találták meg beállóban Tóvizi Petrát és Bordás Rékát, amely sok gólt hozott a debreceni konyhára. Szünetre 14–7-es debreceni előnynél vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulás után kapust cserélt a Várda, de ez sem zavarta meg a hajdú-bihariakat, Csapó továbbra is szenzációsan védett, először 17–7-nél volt tíz közte. Talán a nagy előny miatt, de lazulni látszott a debreceni védekezés, Kudor Kitti mégsem érezte szükségét egy időkérésnek, és neki lett igaza, mert nemsokára újra 10-re nőtt az előny (48. perc, 24–14).

A kiválóan játszó Csapó pihenőt kapott, a helyét Ann-Cathtin Giegerich foglalta el a kapuban. A mérkőzés eldőlt, mindkét oldalon egyre több ember érkezett a padról, debreceni szempontból ez különösen érthető volt, hiszen a piros-fehéreknek már a vasárnapi döntőre is gondolniuk kellett. A Kisvárda becsületére mondva nem adta fel, faragtak is bőven a hátrrányból, de végül 28–22-re győzött a DVSC teljesen megérdemelten.

A kupadöntőt vasárnap rendezik 18:15-től, a Loki ellenfele a Győr-FTC párharc győztese, a Győri Audi ETO KC lesz.

MSZ

A tények

Női Kézilabda Magyar Kupa

Négyes döntő, Veszprém

Elődöntő

DVSC Schaeffler – Kisvárda Master Good SE 28–22 (14–7)

Veszprém, 1000 néző. V: Őri, Pozdena

Debrecen: CSAPÓ KYRA – Arany R. 1, KOVÁCS ANNA 6 (3), Tóvizi 2, HORNYÁK D. 3 (1), Vámos P. 1, Vantara-Kelemen 1. Csere: Giegerich (kapus) DESZPOTOVICS 5, Bordás 3, Petrus 2, BÁNFAI K. 4, Csernyánszki, Karsten, Vámosi P. Edző: Kudor Kitti

Kisvárda: MÁTÉFI D. – Udvardi 2, Habánková 2, Szabó Nina 2 (1), Dombi L. 2, Siska 1, MILOSEVICS T. 4. Csere: PÁSZTOR B. (kapus) Termány 2, Mészáros-Mihálffy 2, Bouti 3, Dombi K. 2, Soltész. Edző: Bakó Botond

Az eredmény alakulása: 7. perc: 2–0. 16. p.: 6–2. 26. p.: 12–6. 32. p.: 16–7. 40. p.: 19–13. 46. p.: 23–13. 57. p.: 26–21

Kiállítások: 6, ill. 14 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/a-cimvedo-gyor-lesz-a-debrecen-ellenfele-a-kupadontoben-5263909/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában