Labdarúgás

2021.05.25. 20:05

Kondás Elemér, a DVSC egykori szakembere a DVTK vezetőedzője lett

A DVSC-vel kétszeres magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes szikszói születésű szakember hazatért.

Vác 20170917 Labdarúgás 2017 NB2 NBII  Merkantil Bank liga Vác Kisvárda mérkőzés Kondás Elemér

Fotó: MW-archív

Kondás Elemér legnagyobb sikereit Debrecenben érte el, azonban borsodi srácként harminc éves koráig kizárólag Borsod-Abaúj-Zemplén megyében futballozott, középiskolába is Miskolcon járt, a II. Számú Ipari Szakközépiskola (a mai Kandó Kálmán) tanulója volt – olvasható a dvtk.eu oldalon.

– Nagyon örülök, hogy a DVTK edzője lehetek, hiszen korábban voltam egy évig a klub labdarúgója, borsodi vagyok, harminc évig éltem a megyében, Miskolc mellett, Szirmabesenyőben nőttem fel, Miskolcon jártam középiskolába is, így egyáltalán nem ismeretlen számomra a város és a közeg – nyilatkozta Kondás Elemér, a DVTK vezetőedzője. – Egyszer már volt megkeresésem a klub részéről, akkor nem jött össze, de örülök, hogy most rám esett a választás. Ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy a csapat kiesett az NB I.-ből, mert tudom, hogy milyen fontos a DVTK az itt élő embereknek és a klub szurkolóinak. Ezt annak idején játékosként és ellenfélként is volt szerencsém megtapasztalni. Ez egy óriási feladat és egy hatalmas kihívás, aminek szeretnénk megfelelni. Szeretném, ha a csapat visszajutna oda, ahol a helye van. Ezért kell nekünk a kollégákkal és a játékosokkal nagyon sokat dolgozni, hogy ez sikerüljön. Tudom, hogy mit éreznek a szurkolók, én is át tudom érezni, hiszen mi is kiestünk a Debrecennel. Nehéz volt, de fel kell állni, mert az is fontos, hogy egy kudarc után valaki milyen gyorsan és hogyan tud felállni. Ehhez nagyon nagy szükségünk lesz a szurkolók támogatására is, mert én azt vallom, hogy egy csapat akkor tud eredményes lenni, ha a klubban dolgozó minden ember és a szurkolók is a csapat mellé állnak. A szurkolók az egyik legfontosabb részei a labdarúgásnak, és ez Diósgyőrben különösen is igaz, mert páratlan szurkolótáborral rendelkezik ez a klub. Igyekezni fogunk, hogy megháláljuk a segítségüket!

– Kondás Elemér személyében a klubhoz és a megyéhez kötődő szakember veszi át a csapatot – tette hozzá Benczés Miklós sportigazgató. – Korábbi eredményes edzői pályafutását nem kell bemutatni, ezúttal csak annyit emelek ki, hogy a DVSC idei feljutásában kimagasló szerepet vállalt, korábban a klubtörténetben először vitte fel a Kisvárdát az NB I.-be, és ne feledkezzünk el a DVSC-vel nyert két bajnoki aranyérméről sem. Az eredményesség mellett munkássága másik jellemzője, hogy sikeresen építi be a fiatalokat, ugyanakkor jól kezeli a rutinos labdarúgókat is. Hiszek benne, hogy vezetésével azonnal visszajut a DVTK az élvonalba!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában