Bajnokhoz méltó játék

2021.05.30. 17:09

Kiütéses győzelmet aratott a DEAC futballcsapata

Az U16-os együttes 16-0-ra nyert a Monostorpályi otthonában.

Forrás: Égerházi Péter

Már négy fordulóval a szezon vége előtt bebiztosította elsőségét a DEAC U16-os együttese, azonban a legutóbbi két mérkőzésen nem várt vereségeket szenvedtek, így volt mit kijavítaniuk Monostorpályiban. A május 30-án lejátszott találkozón egyértelmű esélyesként léptek pályára a debreceniek, és ezúttal megmutatták, hogy nem érdemtelenül nyerték meg toronymagasan a bajnokságot – olvasható a deac.hu-n.

Tizenkét fős kerettel érkeztek Monostorpályiba a cívisvárosiak, azonban egy bemelegítés közbeni sajnálatos sérülés nyomán, végül tizenegy emberrel, csere nélkül játszották végig a találkozót. Novemberben 7–0-ra diadalmaskodtak a Monostorpályi együttesen ellen, most azonban 16 debreceni találatot kellett elkönyvelnie a játékvezetőnek. Az első negyedórában még nem sikerült feltörniük a hazaiak védelmét, ezt követően viszont folyamatosan rést ütött a pajzson a DEAC. Pál Roland, Holyevácz Gergő és Szikszai Tamás nyitották a sort, majd Rajna Zalán hintett kis híján sorozatban négyet, de Kozma Balázs közbeékelt még egy gólt.

A szünetben 8–0-ra vezettek a DEAC, a második félidő pedig Pál Roland ötödik találatával vette kezdetét. A játékosok arra is ügyeltek, hogy minél többen szerezzenek gólt a csapatból, így feliratkozott a góllövők listájára Varga Levente, Szathmári Zsombor, Némethy Milán és Almási Zoltán is. Szikszai mellett Varga és Almási is duplát jegyzett, így alakult ki a 16–0-ás végeredmény. A DEAC-ra már csak egy mérkőzés vár a szezonban, június 6-án a sereghajtó Egyeket látják vendégül a DEAC Sportcampuson.

Megyei U16-os bajnokság, 21. forduló

Monostorpályi SE–DEAC 0–16 (0–8)

DEAC: Harangi – Némethy, Bánsági, Kozma, Pál, Varga L., Almási, Szathmári, Rajna, Holyevácz, Szikszai

Vezetőedző: Balla Imre

Gólszerzők: Pál 14’, Holyevácz 16’, Szikszai 20’, 59’, Rajna 27’, 32’, 38’, 39’, 52’, Kozma 33’, Varga 61’, 75’, Szathmáry 64’, Némethy 65’, Almási 73’, 76’

Urbin Péter, másodedző: A srácok nagyon jól beleálltak a mérkőzésbe, mondtam nekik, hogy a legutóbbi két vereséget jó lenne kijavítani. Sok gólt és szép játékot kértem tőlük, és ehhez tartották is magukat. Tetszetős támadásokat vezetve nyertünk, s külön öröm, hogy sok játékos feliratkozott a góllövők közé. Abszolút pozitív volt a mai nap, jár a dicséret a fiúknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában