Labdarúgás

2021.05.27. 12:53

Huszti Szabolcs: védekezésben szükség lesz a fejlődésre

Az edző bízik a saját játékfelfogásában.

Forrás: dvsc.hu

A DVSC bajnokként jutott vissza az NB I.-be, a tavaszi szezon pedig rengeteg fordulatot és szakmai érdekességet tartogatott. Ezekről, az elmúlt hónapokról, valamint a jövőről is beszélt Huszti Szabolcs a dvsc.hu-nak.

Az edző elmondta, örült, hogy bajnokként jutottak fel, viszont van még min csiszolni az együttesen. A játékosok hozzáállásában nem látott problémát, azonban a játékba értelemszerűn csúsztak hibák. – Az NB I.-ben ennél nyilván több kell, az attraktív támadójátékot megtartva, főleg a védekezésben szükséges fejlődni – fejtette ki. Huszti Szabolcs sok gólt hozó játékrendszert honosított meg a DVSC-nél.

Kiemelte, a játékosok jól alkalmazkodtak a 4-2-3-1-es formációhoz, mivel több olyan mérkőzés is volt, amelyeken csaknem 100 százalékig megértették, hogy mit is szeretnének játszatni Toldi Gáborral.

– Természetesen előfordultak egyéni hibák, de ezek nem feltétlenül a játékrendszerből adódtak. Én mindenesetre ebben a játékfelfogásban hiszek. Az edzői stáb két játékost is új szerepkörben próbált ki. Dzsudzsák Balázs mélységi irányítóként, Bévárdi Zsombor pedig jobbhátvédként tűnt fel a szezonban. – Kezdjük Bévárdi Zsomborral. Jobbhátvédségét kényszerhelyzet szülte Kusnyír Erik kiállítása és eltiltása miatt, de Zsombi abszolút élt a lehetőséggel, később nem volt okom rá, hogy változtassak. A poszt védekező részét illetően sokat tanult, de még sok munka vár rá, ezzel együtt akár még hosszú távon is megoldást jelenthet. És akkor Dzsudzsák Balázs.

„Végig, már az első közös meccs előtt biztos voltam abban, hogy Balázsnak ez a megfelelő pozíció, hiszen játékintelligenciája, technikája kimagaslik még az NB I-ből is, azonban koránál fogva nem száguldozhat egyfolytában, így ez a poszt neki a legoptimálisabb.”

Remekül futballozott, nagyon fontos a szerepe a csapatban – emelte ki Huszti Szabolcs.

A volt válogatott játékos beszélt arról is, mit tanult kezdő edzőként ebben az idényben. Örült neki, hogy Toldi Gáborral közösen egyből megtalálták a hangot a szakmai stábbal. Hangsúlyozta, ez egy jó közösség, amelyben mindenki elmondja, elmondhatja a véleményét. – Ennek nagyon örülök, ez fontos.

„A bajnokságban sok fordulatos mérkőzést játszottunk, volt itt minden, az ember pedig mindenből próbál tanulni, nyilván a saját hibájából is.”

Összességében élveztem az eddigi munkát, arra számítok, még sok szép eredményt elérhetünk, sok remek élményt megélhetünk együtt – bizakodott Huszti Szabolcs. Az edző a keret összetételéről is megosztotta a gondolatatit. – Egyeztettünk és folyamatosan egyeztetünk Tőzsér Dániel sportigazgatóval, megbeszéltük, milyen posztokra szeretnénk játékosokat, és azt is, hogy milyen típusú labdarúgókra van szükségünk. Zajlik a munka – zárta mondandóját Huszti Szabolcs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában