Mérleg

2021.05.17. 10:30

Felemás hétvégét zártak a DEAC csapatai

A női futsalosak bajnokok lettek, a kosarasok viszont vereséget szenvedtek Szegeden.

Forrás: deac.hu

Megnyerte az NB I.-et a Debreceni Egyetem női futsalcsapata. A labdarúgók döntetlennel zárták a szezont, a kézilabdázók és a floorballosok fontos győzelmet arattak, míg a rögbisek kikaptak. A kosarasok vereséget szenvedtek Szegeden a bronzcsata első mérkőzésén, ami következményekkel járt – írja a deac.hu.

Kosárlabda – edzőváltás a szegedi vereség után

Huszonegy pontos, 102-81-es vereséget szenvedett a DEAC férfi kosárlabdacsapata a Naturtex-SZTE Szedeák otthonában a Tippmix Férfi NB I./A csoport bronzcsatájának első felvonásán. Ezzel Tóth Ádámék 1-0-s hátrányba és győzelmi kényszerbe kerültek a szerdai visszavágó előtt. A vereség nem maradt következmények nélkül, a szakosztály vezetősége vasárnap menesztette Kovács Adriánt, helyét a csapat eddigi segédedzője, Andjelko Mandics veszi át.

Labdarúgás – emelt fővel búcsúzhattak

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a Budaörs vendégeként lépett pályára a Merkantil Bank Liga 2020/2021-es szezonjának záró fordulójában. Sándor Tamás együttese a legutóbbi négy mérkőzésen nem talált legyőzőre, és ezt a jó sorozatot sikerült megtartani, ugyanis a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. A DEAC búcsúzott a másodosztálytól, ám a jó hajrá miatt ezt emelt fővel tehette.

Futsal – bajnokcsapat!

A DEAC női futsalosai az előző héten megnyerték a Magyar Kupát, vasárnap pedig a bajnokságban nyílt arra lehetőségük, hogy aranyéremmel gazdagodjanak. Persze abban biztosak lehettek a debreceniek, hogy a tolnaiak nem szeretnének asszisztálni újabb győzelmükhez, és a rendes játékidő nem is hozott eredményt. Az 1-1-es állás után jöhetett a hosszabbítás, amelyben két gólt is szereztek a debreceniek, ezzel eldőlt: a 2020-2021-es szezon bajnoka, a DEAC!

Kézilabda – szép hazai zárás

Pénteken olyan ellenfelet fogadott a DEAC kézilabdacsapata, amelytől bő két hete 11 gólos vereséget szenvedett idegenben, ám most itt volt a lehetőség a visszavágásra. Az Ózd elleni találkozó egyben az utolsó hazai mérkőzés is volt a 2020/2021-es szezonban, ezt leszámítva még két igen nehéz idegenbeli találkozó vár a debreceniekre, így nagyon fontos volt nekik, hogy megnyerjék ezt a meccset, és távolabb kerüljenek az osztályozós helytől. Hosszú idő után újra nézők előtt játszhatott a DEAC, ami vélhetően feldobta a játékosokat, ugyanis végig remekül teljesítve 23-15-re megnyerték a rangadót.

Rögbi – újoncként helytálltak

Befejezte a küzdelmeket a 2020/2021-es NB I.-es szezonban a Debreceni Egyetem rögbicsapata. A főleg külföldi hallgatókból álló együttes újoncként vett részt a legmagasabb osztályban, és ugyan 10 ponttal utolsó helyen végzett, de minden meccsen helytállt, és a játékosok rengeteget fejlődtek. Aenab Hussain tanítványai tegnap hazai pályán a Budapest Exciles ellen zárták az idényt, több célt is elértek, végül 43-10-re a vendégek diadalmaskodtak.

Floorball – a második helyre léptek

A Debreceni Egyetem floorballosai 9-8-ra nyertek a Dunai Krokodilok otthonában, és ezzel feljöttek a második helyre a Salmin OB I.-es bajnokságban. A debreceniek még egy mérkőzést játszanak a szezonban: szombaton a Komárom együttesét fogadják a Kecskeméti János Sportcsarnokban, ahol bebiztosíthatják az ezüstöt érő helyüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában