Labdarúgás

2021.05.16. 10:00

Egyetlen lépés választja el a Lokit a feljutástól

Visszajuthat a Loki az NB I.-be, annak idején volt, amikor ez 30 ezer néző előtt történt.

DVSC-Csákvár NBII. 36. forduló

Fotó: Napló-archív

Több szempontból is szokatlan szezonja ér véget a DVSC labdarúgócsapatának a hétvégén. A találkozók nagyrészt zárt kapuk mögött, amolyan edzéshangulatban zajlottak, ráadásul a Loki 27 éve először járt a másodosztályban. Ahhoz, hogy a következő idényben ismét az élvonalban szerepeljen a debreceni gárda, a Merkantil Bank Liga utolsó fordulójában még egyetlen apró lépés hiányzik: a Haladás ellen legalább egy pontot be kell gyűjteni.

A vasárnap 18 óra 30 perctől kezdődő bajnokin – csakúgy, mint két hete – már lehetnek szurkolók a Nagyerdei Stadionban. A belépés ezúttal is ingyenes, viszont csak védettségi igazolvánnyal – 18 éven aluliaknak védettségi igazolvánnyal rendelkezők kíséretében – lehetséges. A feljutásért még versenyben lévő két másik együttes a hajdúságiakkal egy időben játszik majd, a Gyirmót a Békéscsabát, a Vasas pedig a Győrt fogadja. Az angyalföldiek vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben, hiszen a győzelmükön kívül debreceni vereségre, vagy gyirmóti pontvesztésre lenne szükségük az osztálylépéshez.

Sándor Mihály sporttörténész | Fotó: Napló-archív

Őrült hangulat

A Lokira története során nem először vár mindent eldöntő mérkőzés az NB II.-ben, az összes közül talán az 1979. június eleji Nyíregyháza elleni találkozó a legemlékezetesebb, amikor nagyjából 30 ezer ember gyűlt össze a régi Nagy­erdei Stadionban. A legendás összecsapást Sándor Mihály sporttörténész elevenítette fel a Hajdú-bihari Napló kérésére. – Tizenöt év után készült ismét az NB I.-be a Loki, már napokkal a derbi előtt teljesen lázban égtek az emberek, nem volt más téma a városban, csak a meccs. Őrült várakozás volt, főleg, hogy novemberben – a játékvezetőknek is köszönhetően – kikaptunk Nyíregyházán, úgyhogy volt miért visszavágni.

„Azt nem lehet elmondani, hogy milyen hangulat uralkodott akkor ott, azóta sem volt annyi ember DVSC-bajnokin, és talán már nem is lesz soha.”

– A vendégek is 10 ezer jegyet kaptak, amit pillanatok alatt elkapkodtak a szurkolóik, akik közül többen is a csónakázótóban kötöttek ki a találkozó után. Volt, akit a hazai drukkerek dobtak bele, volt, aki pedig ezt nem várta meg, és magától ugrott a vízbe. Elképesztő, hogy milyen eufóriában volt mindenki. A fiatalabbak biztos jobban emlékeznek arra, amikor a Levszki Szófia ellen bejutottunk a BL-be, talán az volt ehhez fogható – emlékezett vissza a szakember.

Rányomta a bélyegét

Sándor Mihály szerint az akkori és a mostani helyzetet nem lehet összehasonlítani. – Sajnos itt van a nyakunkon a koronavírus, ami teljesen rányomta a bélyegét az egész idényre. Meg vagyok róla győződve, ha végig ott lehettek volna a szurkolók a meccseken, akkor már rég bebiztosította volna a feljutását a csapat. Nagyon bízom benne, hogy rendeződnek körülöttünk a dolgok, és a következő szezonra visszatérhet minden a normál kerékvágásba, és minél többen leszünk majd a Nagyerdei Stadionban, remélhetőleg az NB I.-ben – mondta.

A feljutásért vívott három találkozót az M4 Sport körkapcsolásban, az m4sport.hu pedig teljes egészében, élőben fogja közvetíteni.

Bakos Attila

Borítókép: Az utolsó meccsen mindenkinek olyan elszántnak kell lennie, mint Dzsudzsák Balázs

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/jokor-volt-jo-helyen-kurucz-lesipuskas-golja-dontott-86-ban-a-haladas-ellen-5262895/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/szijjarto-peter-is-bajnokavatasra-keszul-debrecenben-5263885/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában