labdarúgás

2021.05.13. 08:20

DVSC: valamerre el fog billenni a mérleg

Saját kezében van a Loki sorsa, de volt már erre példa máskor is. Hol így sikerült, hol úgy.

Tischler Patrik ég a bizonyítási vágytól | Fotó: Napló-archív

Fotó: KOVÁCS PÉTER

Szerény számítások alapján is elmondható, hogy egymás után ötödszörre is az utolsó bajnoki fordulóban dől el a Debreceni VSC sorsa – figyelt fel a tényre a Debreceni Sportélet. Először a 2016–2017-es szezonban járt így a Loki, akkor a ki­esés szélére került a DVSC, de a zárófordulóban sikerült megőrizni az élvonalbeli tagságukat, 3–1-re verték meg a Diósgyőrt. A következő bajnoki évben a bronzéremért volt nagy csatában a Lokomotív, de végül rosszul alakultak a dolgok debreceni szempontból, s csak ötödikek lettek. A 2018–2019-es szezonban ismét a harmadik helyért volt nagy küzdelemben a DVSC, ez már jobban sikerült, mint az ezt megelőző évben, 4–1-re győztek a piros-fehérek a Paks ellen, így pedig bronzérmesek lettek. A következő szezon végén ismét az atomvárosiakkal játszott a zárófordulóban a Loki.

„Csak” győzni kell

Tavaly azonban az NB I.-es tagság megőrzése lett volna a feladata Tőzséréknek, ez azonban nem sikerült, 27 év után kiesett a cívisvárosi gárda az első osztályból. Összesítve tehát ez 2–2 eddig, vasárnap a Haladás ellen szépíthet az eddigi eredményeken a DVSC. A Loki TV-nek a hétvégén a Szentlőrinc ellen visszatérő és két gólt is szerző Tischler Patrik mondta el várakozásait a szombathelyiek elleni mérkőzés kapcsán.

Tischler Patrik ég a bizonyítási vágytól | Fotó: Napló-archív

„Szeretnénk bajnoki címet ünnepelni a hétvégén! Ha a Haladást legyőzzük, nézhet bárki bármit, ott vagyunk az első helyen.” – kezdte mondandóját a támadó. Tischler azt is elmondta, hogy örül neki, hogy a hétvégén szerephez jutott, mindenképpen bizonyítani szeretett volna.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában