Szép volt!

2021.05.24. 20:59

Döntőbe jutott a DEAC dartsosa

A debreceni Golden Bulls Darts klubban rendezték szombaton a Darts Liga kelet-magyarországi régiójának negyedik fordulóját.

Fotó: deac.hu

Összesen harmincnyolc versenyző érkezett a versenyre, hogy megszerezze a nap végi győzelmet, illetve az ezzel járó aranyérmet és harminckét bajnoki pontot. A mezőny erőssége miatt megjósolhatatlan volt, hogy ki lesz a befutó – olvasható a DEAC hivatalos oldalán.

A DEAC dartscsapatát hét játékos képviselte: Kiss Imre, Aranyi Marcell, Fejszák László, Szabolcsi Norbert, Mező Balázs, Pajzák Tamás és Kovács Patrik. Az eddigi három forduló után a debreceniek éllovas játékosa, Vályi Attila országos versenyen repítette nyilait, így ő nem gyarapíthatta bajnoki pontjait.

A hangulatra ismét sem lehetett panasz, mindenki jókedvűen várta a sorsolást és hogy kiderüljön, kik lesznek a leendő csoportellenfelek.

A négy- és ötfős csoportokban körmérkőzéseket játszottak egymással a résztvevők, a végén az első három helyezett juthatott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A csoportelsők automatikusan kvalifikálták magukat a legjobb tizenhatba, míg a többiekre újabb mérkőzés várt a továbbjutásért. A párharcok itt már négy nyert legig mentek és a hibák azonnali búcsút jelenhettek.

Fotó: deac.hu

A DEAC játékosai közül két dartsosnak sikerült a legjobb nyolcba kerülés. A sors pikantériája, hogy épp egymás ellen kerültek össze. Kovács Patrik egy nagyon színvonalas mérkőzésen 4-2-re múlta felül Pajzák Tamást, aki így az ötödik helyen végzett. Patrik viszont meg sem állt a döntőig, ahol 4-1-es meccsen maradt alul, a „hazai pályán” játszó Goron Gergővel (Golden Bulls) szemben. A megosztott harmadik helyen Mirkó Antal (Golden Bulls) és Dzsunyák János (Golden Bulls) osztozkodott.

– A játékommal összességében elégedett vagyok – nyilatkozott a verseny után Kovács Patrik. – A héten több időt töltöttem gyakorlással, örülök, hogy ennek meglett az eredménye. A kiszállóim rendben voltak, a tömegfogyasztáson van még mit javítanom. Bár a verseny végére elfáradtam, mégis számomra ez egy nagy eredmény egy ilyen erős mezőnyben – hangsúlyozta a DEAC dartsosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában