fotókkal

2021.05.09. 19:06

DEAC: Zöldesi Illés (ismét) mint ünneprontó

A DEAC NB II.-es labdarúgócsapata ugyan már kiesett a Merkantil Bank Ligából, a meccseit fel nem adja.

DEAC-PMFC NBII. 37. forduló

Fotó: Kovács Péter

A 4. helyen álló pécsiek ellen Kundrák már az első percben veszélyeztetett, Helesfay védett. Majd az 5. minutumban Rácz szerzett vezetést a vendégeknek egy jobb oldali szögletet követően.

A 12. perc ismét Ráczról szólt, aki buktatta Kundrákot, melyért a játékvezető (jogosan) tizenegyest ítélt. A büntetőt Nagy Krisztián magabiztosan lőtte a jobb alsóba, egyenlített a DEAC. Majd a 32. percben Spitzmüller István lőtt bombagólt 17 méterről, mellyel vezetett is 2-1-re a Debreceni Egyetem csapata. Ezt követően jött a már-már megszokott hiba: Zöldesi fellökte Keresztest, az ezért járó tizenegyest pedig Óvári belőtte (2-2).

PI

A tények

Labdarúgó NB II., 37. forduló

Debreceni EAC–Pécsi MFC 2–2 (2–1)

Debrecen, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep, 100 néző. V.: Sipos (Máyer, Márkus).

DEAC: Zöldesi – Nagy Z. (Sidibe, 61.), Papp, Zachán, Orosz – Spitzmüller – Kiss, Nagy K., Sándor –Kundrák (Nikitscher, 90+3.), Székely (Bereczki, 76.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Pécs: Helesfay – Kónya, Rácz, Preklet, Katona – Tölgyesi (Németh, 38.), Futó (Grabant, 27.), Geiger (Óvári, a szünetben), Hegedűs – Tihanyi (Keresztes, 76.), Adamcsek (Bartha, a szünetben). Vezetőedző: Vas László.

Gól: 1-0 Rácz L. (5.), 1-1 Nagy K. (13., 11-esből), 2-1 Spitzmüller (32.), 2-2 Óvári (88., 11-esből).

Sárga lap: Nagy K., Nagy Z., Zöldesi, illetve Tihanyi, Grabant.

Mesterszemmel

Sándor Tamás: Jól kezdtünk, s bár az ellenfél szerzett vezetést, ez sem törte meg a csapatot., így sikerült még az első félidőben fordítanunk. A folytatásban nagy nyomás nehezedett a csapatra, próbáltuk tartani az eredményt, de végül egyenlített a Pécs. Csalódott vagyok, mert győzelmet érdemeltünk volna.

Vas László: Dekoncentráltan, sok hibával kezdtük a meccset, hiába szereztünk vezetést, megérdemelten vezetett a szünetben a DEAC. A második játékrészben jobban játszottunk, s bár a hajrában egyenlítettünk, az eredménnyel nem lehetek elégedett.

Tetszett, nem tetszett

Ami tetszett

Akarat

A DEAC ismét azt a küzdeni akarást vitte a pályára, mely igazán akkor lett volna értékes, ha van miért küzdeniük, de ez így is becsülendő.

Ami nem tetszett

Kapusteljesítmény

Zöldesi elkövetett egy felesleges szabálytalanságot, melyből gólt szerzett a Pécs, s pontokat veszített a DEAC. Nincs helye az NB II.-ben (sem)!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában