május 10-én indul

2021.04.15. 09:29

Későbbre halasztották a debreceni kispályás focibajnokságot

Az öregfiúk-bajnokság lebonyolítása kialakulóban van még.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Alapvetően április 6-án kezdődött volna a kispályás labdarúgó-bajnokság Debrecenben, a szövetség (DVKLSZ) közlése szerint azonban leghamarabb május 10-én tudják elkezdeni a küzdelmeket a csapatok. Megkerestük az ügyben Göntér Zsoltot, a szövetség nemrégiben megválasztott elnökét.

„Már mindenki mozogna, ezt érezzük a telefonhívásokon, sőt a bajnokságra való nevezéseken is, de a vírus miatt el kellett halasztanunk a rajtot”

– mondta a sportvezető. A nevezési aktivitással kapcsolatban azt is hozzátette Göntér Zsolt, hogy már 70 fölött jár az indulni kívánó gárdák létszáma. – Még mindig lehet nevezni, gondolkodóban az öregfiúk csoportjával vagyunk, két dolgot is felvázoltunk az illetékes csapatoknak: vagy elindul egy külön bajnokság az idén is a 40 év fölöttieknek, de mondjuk csak 6 nevezett együttessel, vagy vállalják azt, hogy besoroljuk őket a legalacsonyabb osztályba – mondta el az elnök. A szakvezető elmondása szerint mindkét verziónak van előnye is és hátránya is, a csapatokra van bízva a döntés.

Célok

Az látható, hogy a Debreceni Városi Kispályás Labdarúgó Szövetség mind a közösségi médiában, mind az életben egyre aktívabb munkát folytat, sőt most a vírushelyzetre való tekintettel felajánlottak minden, a 2021. évi szabadtéri bajnokságban részt vevő csapat számára értékes ajándékot. – Amikor októberben megválasztottak elnöknek, célom volt megújítani az internetes felületeinket, fejleszteni a sportágat a közösségi felületeken is. Szeretném visszahozni az őszinteséget és a tiszteletet a pályákra és a pályák mellé is – fejezte be biztató gondolatait az elnök.

Göntér Zsolt az elnökválasztáson Tőkés Róbertet győzte le, s Kassai Zoltánt követheti így a poszton.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában