röplabda

2021.04.20. 19:44

Fodor Antal: egyértelműen dicséretet érdemel a csapat

A Debreceni Egyetem együttese a mostani átigazolási időszakban is szeretné megtartani a kulcsembereit.

20200927 Debrecen Fotó: Matey István Hajdú-bihari Napló Debreceni Egyetem - DEAC - Kecskeméti RC NBI Extraliga férfi röplabda mérkőzés. képen: FODOR ANTAL DEAC vezetőedzője

Fotó: Napló-archív

A DEAC férfi röplabdázói az alapszakaszban csak egyszer hagyhatták el győztesen a játékteret (a Dunaújvárost fektették két vállra). A rájátszásban már sokkal jobban ment Tóth Andráséknak, így viszonylag hamar biztossá vált, hogy az ősszel újra a legjobbak között bizonyíthatnak. Fodor Antal vezetőedzőt az idény tapasztalatairól kérdezte a klub hivatalos honlapja.

- Nincs okom panaszkodni, a csapat egyértelműen dicséretet érdemel – kezdte a szezonértékelést a szakember. – Talán előkelőbb helyen is zárhattunk volna, ám ez rajtunk kívülálló okok miatt nem jött össze. A Kistext elleni 3:0-s vereség során Bagics Balázs például nem az eredeti posztján, hanem liberóként szerepelt, míg az utolsó hazai meccsünkön, amikor a Dunaújvárost fogadtuk, Csizmadia Jánosra nem számíthattam betegség miatt, de nem szeretnék mentegetőzni – tette hozzá Fodor Antal, aki a legszebb idénybeli sikereket is kiemelte.

- Talán a Dunaújváros otthonában rukkoltunk elő a legszínvonalasabb teljesítménnyel. Ezt a meccset még az alapszakaszban játszottuk, és az ellenfelünk reális eséllyel pályázott az elődöntőre, de ezt a fiúk megakadályozták. Szintén kellemes emlék a Kistext legyőzése, amit rendkívül dinamikus játékkal értünk el. A válogatott röplabdázókat felvonultató kecskemétiektől ugyan 3:2-re kikaptunk a DESOK-ban, de alaposan megnehezítettük a dolgukat – emlékezett vissza a vezetőedző.

Fodor Antal az interjúban elmondta még, hogy

  • szerinte kiegyenlítetté vált az Extraliga mezőnye, és a fizikális tényezők mellett a mentális állapot is meghatározóvá vált;
  • akadnak fiatal tehetségeik, akikben komoly potenciál lakozik;
  • és a nyári szünet alatt sem „lazsálnak” majd a fiúk, hiszen többen különböző strandröplabda-tornákon indulnak majd.
  • A teljes beszélgetés elolvasható a deac.hu-n.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában