Amerikaifutball

2021.03.15. 20:17

Taktika és technika is előkerült a DEAC Tisza-parti felkészülésén

A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata remek ellenféllel szemben gyakorolhatta taktikáját Szegeden. Gyarmati Ottó vezetőedző szerint sokat tanultak a Csongrád-Csanád megyei együttestől.

Fotó: deac.hu

Közeleg az április eleji szezonkezdet, és március közepén már a taktika begyakorlása és a finomhangolás a cél. Ennek jegyében a DEAC Gladiators Csongrád-Csanád megye székhelyére utazott, ahol eddig egyébként még nem vívott meccset.

Ezúttal sem egy hivatalos felkészülési mérkőzés lebonyolítása történt meg. A gladiátorok együtt gyakorolhattak a Divízió II. egyik éllovasával, a CFS Guardians együttesével ideális körülmények között. A csapatok az őrzők vezényletével egy közös bemelegítésen vettek részt, majd külön részekre lebontva indulhatott a munka – írja a deac.hu.

„Már a bemelegítésnél is rengeteg érdekes dolgot tanultunk a Guardianstől” – emelte ki Gyarmati Ottó, a DEAC Gladiators vezetőedzője. – „Úgy érzem, hogy vannak elemek, amiket mi is akár beépíthetünk a saját edzésmetodikánkba. A bemelegítés a közös gyakorlatozás után különvált. Külön posztspecifikus munkát végeztek a játékosok. Ezután olyan játékelemekkel is foglalkoztunk, amikre egyébként sokszor egy csapat nem tesz akkora hangsúlyt. Ilyen a special team vagy a kick-off.”

Ezt követően a két csapat elkezdte a taktika gyakorlását egymással szemben. Tíz playenként váltották egymást a támadósorok és a védelmek, így mindenkinek volt lehetősége arra, hogy pályára lépjen, illetve a koordinátoroknak is volt idejük arra, hogy megbeszéljék a csapategységekkel a javítanivalókat. Így sportszerű keretek között gyakorolhattak az együttesek egyes playeket bizonyos meccsszituációkban.

„Mind szakmailag, mind emberileg nagyon pozitívan értékelem a közös felkészülést. Nyilván mindenki száz százalékot adott bele, de vigyáztunk egymásra. Ráadásul sérülés nélkül lehoztuk a vasárnapi közös edzést. Így úgy érzem, felkészülten várjuk az áprilisi szezonkezdést, hiszen gyakorolhattuk a playeinket egy kiváló csapat ellen. Emellett pedig mindenki játéklehetőséget kapott, és felmérhette magát, hogy hol tart, mert vannak visszatérőink és újoncaink is, akiknek szükségük volt egy ilyen lehetőségre” – zárta értékelését a DEAC szakvezetője.

A DEAC Gladiators első mérkőzése a Divízió I-ben április 4-én, húsvétvasárnap lesz a Budapest Cowbells 2 ellen, várhatóan a Dóczy utcai Sportkomplexum műfüves pályáján, zárt kapuk mögött. A találkozóról élő, streames közvetítést is indítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában