jégkorong

2021.03.20. 17:12

Sokba került a borzasztó rajt a DEAC-nak

Egy harmad alatt elszálltak a söprésről szóló debreceni álmok, folytatás vasárnap este.

20201002 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC - Gyergyói Hoki Klub Erste Liga férfi jégkorong mérkőzés. képen: Hetényi Zoltán #56

Fotó: Napló-archív

Remek helyzetből várhatta DEAC–Brassó párharc harmadik felvonását a Debrecen, hiszen az első két romániai mérkőzést Berta Ákosék nyerték. A hajdúsági drukkerek abban bíztak, a remek sorozat hazai pályán folytatódik, ám máshogy alakultak az eseménynek.

Már az elején hátrányba került a DEAC, ugyanis a Brassó az alapszakaszban megszokott dinamikus játékát hozta, így már a játékrész felénél három góllal mentek a vendégek – külön pech, hogy két találat is gyakorlatilag védhetetlen bombából született, 0–3. A sokkból nehezen ocsúdott a Debrecen, de jött az újabb hidegzuhany: egy emberelőnyt másodpercek alatt váltottak gólra a kék-sárgák. Szerencsére még az első harmadban sikerült a szépítés, ugyancsak emberelőnyből Berta Ákos szép passzát váltotta Vladislav Kuleshov, 1–4.

A középső harmadot agilisan kezdték a házigazdák, Kuleshov lőtt kapuvasat, majd alig 30 másodperccel később Hári Norbert gyönyörű góllal lopta közelebb csapatát, 2-4. Támadásban maradtak az egyetemisták, ám a sárga-kékek sem csak védekeztek, így mindkét kapus, Hetényi Zoltán, és – főleg a játékrész végén – Tőke mutatott be bravúrokat, nem is született több találat ebben a periódusban.

A DEAC-nak legalább két gólt kellett ütnie a harmadik etapban ahhoz, hogy legalább hosszabbításra mentse a meccset. Kiss Roland bombagólját követően ebből az egyik gyorsan meg is volt (3-4), és még bő negyedórája volt Bertáéknak kicsikarni legalább a hosszabbítást. Ehhez képest az etap felénél Finucci pókhálózta ki a sarkot Hetényi Zoltán válla fölött, 3–5. Nem adta fel a Debrecen, négy perc volt hátra, amikor Jakub Izacky passzát Molnár Dávid váltotta gólra, 4–5. Egy perc 34 másodperccel a vége előtt elcserélte magát a Brassó, David Musial pedig úgy döntött Hetényit is lehívja annak érdekében, hogy hat a négyben támadjon csapata. Ám sajnos Molnár szerencsés gólja után az eredmény lett 6–4, és nem az egyetemisták javára.

Így az egyik csapat négy gőzeleméig tartó párharcban 3–1-re szépített a Brassó, folytatás vasárnap 18.30-tól ugyancsak a Debreceni Jégcsarnokban.

MSZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában