labdarúgás

2021.02.22. 12:31

DEAC: ritkán látni olyat, hogy a vezetőedző ugrik a gólszerző nyakába

Pedig a hétvégén ez is megtörtént, s nem véletlenül.

Fotó: Napló-archív

Hosszú idő után sikerült bajnoki mérkőzést nyernie a DEAC labdarúgócsapatának, egészen pontosan 77 nap után. A Szolnoki MÁV FC gárdáját győzték le Sándor Tamásék vasárnap az NB II. 25. fordulójában 2–0-ra, előtte a Soroksár ellen győztek, és akkor is december 6-án a Dóczy József utcai Sporttelepen. Egynél többgólos sikert pedig ebben a szezonban még nem aratott a cívisvárosi együttes.

Kettős öröm

A DVSC-től kölcsönben az egyetemistáknál lévő Kundrák Norbert akkora bombagólt vágott vasárnap, amilyet ritkán lő egy-egy focista karrierje során: jobb lábbal a bal összekötő helyéről, a tizenhatos sarkáról a hosszú felsőbe zúgott a lövése védhetetlenül. – Edzéseken szoktam ezt gyakorolni, nagyon vártam, hogy így „elsüljön” végre a lábam – kezdte visszaemlékezését a Hajdú-bihari Naplónak a szélső. – A vezetőedző is mindig azzal húzott, hogy ha edzésen mennek ezek a lövések, akkor tétmeccsen miért nem, próbálkozzak vele többször. Ezért is volt az egymás nyakába ugrás – mondta. A fiatal tehetség azt is hozzátette, bízik abban, hogy ezzel a góllal újra formába lendül, s sikerül folytatnia a megkezdett meccsenkénti gólszériát, amivel akár az NB II.-es bennmaradáshoz is segítheti a társakkal együtt a Debreceni Egyetem futballját.

Kundrák kapcsán érdekes taktikát választott Sándor Tamás, a DEAC vezetőedzője, ugyanis a pálya bal szélét teljesen egészében birtokolta a szélső, aki hol védekezett, hol a támadásokat segítette. – Egy ideje már próbálkozunk ezzel a védelmi rendszerrel. Sőt a kontrákra is igyekszünk egyre nagyobb hangsúlyt fektetni, most bejöttek a húzásaink – mondta. Ha már védekezés, és ha már nagyszerű változtatás, a kapuban nem Zöldesi Illés állt ezúttal, hanem Tóth Dániel, aki nagyon jól mutatkozott be így 2021-ben a másodosztályban. Voltak hatalmas védései, és kiválóan irányította a védőket, s ha kellett, jól szervezte a játékot egy-egy támadás elején. Végül arról is beszélt a kölcsönjátékos, örül, hogy ennyire egységesek tudtak lenni a mérkőzés legvégéig, és mindenki úgy tette oda magát, hogy a lehető legtöbbet nyújtsa, ennek pedig szerinte szemmel látható nyoma is van.

Kapaszkodnak

Feltehetőleg arra gondolt Kundrák, ami biztos, hogy a DEAC a hétvégi győzelmével egyértelműen közelebb került célja eléréséhez, a bennmaradáshoz. A lemaradása jelenleg 11 pont a még NB II.-t érő 17. helyezett Szeged-Csanád Grosics Akadémiával szemben szemben, akiket épp a Loki vert a hétvégén 5–0-ra. Az utolsó helyen szerénykedő alakulatra a hétvégén egy nagy túra vár egy parázs mérkőzéssel összekötve: Győrben lépnek pályára vasárnap 14 órától Sándor Tamásék. Rájuk hét közben kupameccs nem vár, mivel a DVSC legutóbb kiejtette őket a Magyar Kupa küzdelemsorozatából.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában