az ózdot verték

2020.11.03. 21:46

Ligakupa: huszáros hajrával győztek a DEAC kézilabdázói

Sikerrel rajtolt a Ligakupában a DEAC együttese. Hiába vezetett a mérkőzés nagy részében az Ózd, a végét a debreceniek bírták jobban.

Fotó: deac.hu

A DEAC kézilabdacsapata az Ózdi KC együttesét fogadta a Ligakupában. Ebben a sorozatban először lépett pályára a szezonban a Debrecen, míg a borsodiak már két mérkőzést lejátszottak, egy győzelem és egy döntetlen volt a mérlegük – emlékeztet a deac.hu. Az NB I/B-s bajnokságot vezető együttes ellen nem számíthattak könnyű összecsapásra az egyetemisták, bár a Ligakupa lényege, hogy a játékosok megkapják a meccsterhelést, emellett remek lehetőség a fiatalok számára is a bizonyításra.

Az első tíz percben inkább a vendégek akarata érvényesült, majd felzárkózott a DEAC, és a 18. percben először sikerült egyenlíteniük a mérkőzésen. Két perccel később fordítottak, és innentől a szünetig szoros volt az állás. A második félidő nagy részében többnyire az ózdiak vezetettek, de nem tudták lerázni a DEAC-ot. A rutinos debrecenieket remekül kiegészítették a fiatalok, akik lelkesen kézilabdáztak. Az egyetemi csapat az 58. percben átvette a vezetést, amit már nem is engedtek ki a kezükből, sőt sikerült növelni az előnyüket, és végül 27-24-re megnyerték a találkozót.

Tények

Ligakupa, D-csoport

DEAC–Ózdi KC 27-24 (10-11)

DESOK. Vezette: Rontó, Szanyi.

DEAC: Mándi 1, Maródi – Hornyák Z., Mezei 2, Mórucz 1, Kathi, Leiter 2, Pál G. 3, Illés 2, Pethő 9 (1), Kiss D. 2, Maródi, Péter D. 4 (2), Füzesi, Szolnoki, Király 1.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 2/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában