DEAC

2020.11.20. 21:44

A forduló rangadóját vívják a debreceni röpis lányok

A Debreceni Egyetem csapata a szintén hibátlan mérleggel rendelkező BVSC-vel csap össze.

Fotó: deac.hu

A két gárda – a Kispesttel egyetemben – kiemelkedik a mezőnyből, ezt tükrözi, hogy a debreceniek és a zuglóiak sem szenvedtek még vereséget a mostani idényben. Az egyik kiváló sorozat meg fog szakadni szombat este, hazai remények szerint Kuszkó Zsolt tanítványai tesznek egy újabb lépést a cél felé.

Mátyus Panna | Fotó: deac.hu

– A BVSC hozzánk hasonlóan fel szeretne jutni az NB I.-be, ebből kiindulva egy szoros mérkőzésre számítok – kezdte a beszélgetést Mátyus Panna. – Akadnak ugyan hiányzóink, ettől függetlenül bízunk a győzelemben. A figyelmünk nem lankadhat egy pillanatra sem, úgy gondolom, a maximális koncentráció lesz az egyik kulcsa a sikernek – mutatott rá a húszéves játékos.

Panna nyáron döntött úgy, hogy a DEAC-nál folytatja a pályafutását. Korábban az MVSC-ben és a Diósgyőrben bizonyíthatott.

– A kisebb tornákat leszámítva egy évig nem röplabdáztam, majd Mayer Flóra vetette fel, hogy mi lenne, ha a DEAC-hoz igazolnék. Szerencsére a beilleszkedéssel nem akadt gondom, hamar megtaláltam a lányokkal a közös hangot. A dolgomat az is megkönnyítette, hogy több játékost ismertem már, és egyébként is egy befogadó közegbe csöppentem. Kuszkó Zsolt vezetőedzőről emberileg és szakmailag szintén csak pozitív dolgokat tudok mondani. Tetszik, hogy minden edzésen próbál új feladatokkal előrukkolni. Szerintem ez a csapat az NB I.-ben is megállná a helyét. Úgy érzem, abban kell fejlődnünk, hogy egy-egy hiba után ne ijedjünk meg. Feladóként a többi játékos keze alá kell dolgoznom. Néha kicsit gátlásossá válik a játékom, ezen szeretnék változtatni a folytatásban – zárta mondandóját Mátyus Panna, aki a Debreceni Egyetemen gyógytornásznak tanul.

NB II. Kelet A-csoport 9. forduló

BVSC-Zugló-DEAC

2020. 11. 21. (szombat) 18:00, BVSC-Zugló Edzőcsarnok – zárt kapuk mögött

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában