fotókkal

2020.10.05. 14:13

Mindenki odafigyel, ha begurul a Loki-Bogár

Egyedi DVSC-s relikviát csinált veterán Volkswagenjéből egy szurkoló, az autót most mi is megnézhettük.

MP

Fotó: Molnár Péter

Rendkívüli kincset őriz dr. Hito Fawaz. A tiszaújvárosi férfi ereklyéje azonban nem széfben vagy páncélkazettában elzárva pihen, oda ugyanis kicsit bajosan férne be. Egy Volkswagen Bogárról van szó, amely ellopja a showt az utakon, ha tulajdonosa megjáratja. Merthogy nem közönséges Bogár ez: egy négy keréken guruló, DVSC-s minipanteon, melyen látni, hogy nagyon vigyáznak rá.

dr. Hito Fawaz
Fotó: Molnár Péter

Az autó gazdája 1981 óta él Magyarországon, az egyetemet Debrecenben végezte el. Ekkortájt kezdett Loki-meccsekre járni, máig rendületlen rajongása is erre az időszakra vezethető vissza. A járgánnyal közös történetük viszont ennél valamivel később kezdődött.

- Az autó '99-ben került hozzám, én vagyok a harmadik tulajdonosa – válaszolta érdeklődésünkre dr. Hito Fawaz. Az 1970-es évjáratú autót elmondása szerint szalonból vette meg egy németországi pap. Miután ő elhunyt, a járművet tíz évig nem használták, majd elajándékozták egy magyarországi papnak, aki akkor a Borsod megyei, Tiszaújvároshoz közeli Hejőpapiban élt. – Halála után egy barátom vette meg az autót, majd én vásároltam meg tőle – részletezte a férfi a Bogár kalandos életútját.

Sálak, címerek, szalagok

Az autó ekkor gondos kezekben állapodott meg, ezt jelenlegi, makulátlan állapotán is jól látni. A karosszéria, a beltér, a fém- és üvegelemek ötven év után is tartják a formájukat. Dr. Hito Fawaz elmondta, az autót darabokra szedték, amikor hozzá került, majd némi festés, rozsdakezelés és felújítás után rakták össze újra. A tulajdonos szerint minden eredeti rajta, nem nyúltak a motorhoz sem. A Bogár „nyári autóként” üzemel, jelenlegi gazdájánál még nem látott havat, ugyanis októbertől áprilisig garázsban tartja.

A Bogár önmagában is meggyőzőnek tűnik, de az autó igazi karizmáját a különböző DVSC-s zászlók, sálak, mágnesdíszek és egyéb dekorelemek adják. – A barátaim vettek nekem egy Loki-szurkolós rendszámot a születésnapomra. Ez 2002-ben volt – mesél a legelső díszről dr. Hito Fawaz, aki ezután határozta el, hogy DVSC-s kocsit farag belőle. A többi dekorációt – melyek között nemzeti színű zászlót, kokárdát és piros-fehér focilabdát is találni – már ő maga vásárolta. A gépet érthetően a járókelők is meg-megnézik, megállnak mellette egy fényképre, és általában az életkorára is rákérdeznek.

A tulajdonos Loki-meccsekre is jár az autóval – a hétfői, Pécs elleni összecsapásra is ezzel érkezett -, de előfordul, hogy fővárosi válogatott mérkőzésekre is elutazik vele. Mint dr. Hito Fawaz elmondta, a Bogár soha nem hagyta még őt cserben, nem volt vele útközben műszaki problémája.

Fotó: Molnár Péter

Dzsudzsákkal az élvonalba

A szurkolót természetesen a DVSC labdarúgócsapatának aktuális helyzetéről és Dzsudzsák Balázs visszatéréséről is kérdeztük. – Bízom benne, hogy fel fognak jutni. Én nem alkalmi szurkoló vagyok, mindig fogok nekik drukkolni, és nem érdekel, hogy ki vezeti, vagy melyik edző jön – válaszolta dr. Hito Fawaz, aki egyébként örül annak, hogy Dzsudzsák ismét Loki-mezt öltött. – Remélem, hogy erősíteni fogja a csapatot, nagy név a fociban, itt, Magyarországon, szerintem segít majd a feljutásban – zárta szavait a drukker.

RA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában