U20-as kosárlabda

2020.09.24. 14:53

A vezetőedzői kinevezéssel Kovács Adrián egy régi álma vált valóra

A DEAC szakvezetője igen megtisztelőnek tartja a felkérést.

20190928 Kaposvár fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló DEAC-Kaposvár kosármeccs az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. képen: Kovács Adrián DEAC vezetőedző

Fotó: Napló-archív

Online elnökségi ülést tartott kedden a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. Az ülésen napirend volt az utánpótlás válogatottak edzőinek kinevezése, kiderült, a fiú U20-as csapat szakmai munkáját Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője irányítja majd. Az is eldőlt, hogy, a fiatal szakember munkáját Simándi Árpád (Naturtex-SZTE-Szedeák) és Széll Gábor (DEAC) segíti.

„Nagyon örültem a felkérésnek, óriási megtiszteltetés és felelősség, egy régi álmom vált valóra azzal, hogy az egyik korosztályos nemzeti csapatnál vezetőedzői feladatot láthatok el”

– ismerte el a Hajdú-bihari Napló megkeresésére Kovács Adrián.

– A legközelebbi nagy verseny a B-divíziós U20-as grúziai Eb lesz az együttes számára. Természetesen már utánanéztem, hogy kiket takar ez a korosztály, egy igen sokra hivatott, tehetséges társaságról van szó. Több fiatal is komoly külföldi utánpótlás programban edződik, azt gondolom, közülük négyen-öten már stabil perceket fognak játszani a klubjaik felnőtt csapatában, amelyre régen volt már példa hazánkban. Úgy hiszem lehetnek komoly terveink, mert van potenciál az együttesben – nyilatkozta Kovács Adrián.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában