tovább fejlődnének

2020.09.25. 09:35

Jó eredménnyel zártak a sárréti teqballosok

Közel volt a feljutás a Sárréti Teqball SE számára.

Fotó: Tóth Tamás-archív

Csaknem fél évvel megalakulását követően remek eredménnyel zárta első bajnoki idényét a Sárréti Teqball Sport Egyesület. A csapat három tagja is részt vett a kiírásban, közülük Filep Gábor a második vonal előkelő, hatodik helyén ért célba. A csapat szerepléséről és a jelenlegi helyzetről Tóth Tamás, az egyesület elnöke beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Gyors fejlődés

A fiatal játékos szerint hamar beletanultak a dolgokba. – Alapvetően ez volt az első olyan év, amikor országos teqballbajnokságot rendeztek hazánkban. Négy kategóriában volt a versenysorozat meghirdetve: női egyéni, junior egyéni, illetve felnőtt férfi páros és egyéni. Utóbbi kategóriából két osztályban lehetett versenyezni, első és másodosztályban. Mi fiatal egyesületként, három taggal a másodosztályban szerepeltünk. Februárban kezdtük el az érdemi munkát, és a három hónapos szezon végén Filep Gábor a hatodik helyen zárt, ami nagyszerű eredmény egyesületünk legjobbjától. Rajta kívül én, illetve Forró Szabolcs szerepelt még a második vonalban. Szabolcs, aki csak az utolsó fordulóban szerepelt a huszonegyedik helyen zárt, én pedig a tizedik helyet foglalhattam el a tabellán a sorozat végén. Az első osztályba a másodosztály minden kategóriájának első két helyezettje juthatott fel, így nem volt messze a bravúr Gábor révén, sőt, a következő idényre már nem titkolt szándékunk, hogy a mi színeinkben vívja ki a profik közé kerülést is. Forró Szabolcs még csak most kezdte, nem régóta gyakorló teqballos, így neki még tanulnia kell, de Szabival egyébként is mindketten azon vagyunk, hogy a lehető legtöbbet fejlődjünk és a legjobban támogassuk Gábor törekvéseit. Aki az első osztály profi sportolói közül elsőként végez, a világbajnokságon is sikerrel képviselheti hazánkat, így hatalmas a tét és nagyon erős a mezőny – emelte ki Tóth Tamás.

Rövidített menet

A teqballos szerint a további fejlődés a cél. – Az első liga eredetileg úgy lett felosztva, hogy a legnagyobb múlttal rendelkező hazai klubok egy meghívásos versenyre delegálták legjobbjaikat, és a helyosztók közül kikerült játékosokhoz csatlakozhattak a másodosztály legjobbjai. Bár mi még kezdő csapatnak számítunk a sportágban, szeretnénk minél nagyobb nevet szerezni és az októberben induló újabb szezonban még előrébb végezni. A csapat ezért is döntött úgy, hogy heti háromszor két óra edzést és a technikai elemek finomítását tűzi ki célul a felkészülési időszakban. Ez most két rövidebb szezonnak lett nyilvánítva a pandémia miatt, a vírus ráadásul a mi tréningezésünkre is kihatott, hiszen a beltéri edzéseket egy időre szüneteltetnünk kellett, csak kint tudtunk, kevésbé versenykörnyezetben gyakorolni – tette hozzá Tóth Tamás.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában