Northern Talent Cup

2020.09.24. 20:00

Bizakodva várja az utolsó versenyeket a fiatal motoros

Szombaton és vasárnap Hockenheimben versenyez Varga Tibi.

Fotó: Facebook / Northern Talent Cup

A jól sikerült tesztek után nagyon várta a Northern Talent Cup (NTC) első valódi versenyhétvégéjét Varga „Szikla44” Tibi. A szeptember 7-8-án zajló sachsenringi forduló kvalifikációjának eredményét nagyban befolyásolta, hogy mindössze két szabadedzés állt rendelkezésre begyakorolni a teljesen ismeretlen pályát. Ennek ellenére az első versenyen a 11. helyet jelentő rajtpozícióból egészen a negyedikre jött fel a Forty Racing pilótája, amikor sajnos egy vezetői hiba okán kicsúszott. A motor mellett a versenyző bokája is megsérült, kórházba vitték ahol megvizsgálva nem javasolták, hogy délután versenyezzen. Tibi ennek ellenére rajthoz akart állni, így a Medical Centerben tesztelte az orvos. Alaposan megcsavargatták a bokáját, de a 13 esztendős motoros pisszenés nélkül tűrte a felnőtt férfiakat is alaposan próbára tevő a megpróbáltatásokat. Megkapta a rajtengedélyt, és fájós lábbal behozta a sérült gépet a 11. helyre, ami megsüvegelendő teljesítmény.

Egy nap pihenő után átköltözött a mezőny a Lauzitsringre, ahol a harmadik és negyedik futamot rendezték. Tibi bokáját folyamatosan kezelte a csapat hűtőkenőccsel és jéggel, hogy minél jobb állapotba kerüljön. A hajdúsági versenyzőnek voltak még fájdalmai, de meg sem fordult a fejében, hogy kihagyja a versenyeket, így nyeregbe pattant. A második szabadedzésen a második legjobb volt, de az időmérőt a rutintalansága miatt kicsit eltaktikázta, így a tizedik rajtkockát szerezte meg. Mivel mindössze négy tizedre volt a másodiktól, még nem ép lábbal is jó versenyre volt kilátás. nem is kellett csalódni, a magyart hatodikként intette le a kockás zászló. A negyedik futam aztán maga volt a csoda: tizedikként rajtolva, végig határon motorozva negyedikként zárta a versenyt Varga, és ami külön is figyelemre méltó, a folyamatos előzgetés illetve felzárkózás ellenére a pályán övé volt a leggyorsabb tempó: a rajt után 2,5 másodpercre volt az elsőtől, amit a végére 0.7-re faragott le.

Ezen a hétvégén rendezik az NTC utolsó hétvégéjét, a hatodik és a hetedik futamnak a legendás hockenheimi aszfaltcsík ad otthont. Szerencsére Tibi bokája rendbe jött, így nincs akadálya a jó szereplésnek.

– Ez a pálya inkább autóversenyeknek ad otthont, nagy tempójú egyenesek és szűk fordulók jellemzik, ami talán az én féktávjaimnak kedvezhet. Természetesen a helyi menők itt is előnyt élveznek majd, de én azon leszek, hogy még szebb eredménnyel zárjam a sorozatot. Szombaton 17.35-től lesz az első verseny, a második (egyben) záró futam pedig vasárnap 13.30-tól, a német gyorsasági motoros bajnokság (IDM) honlapja mindkettőt élőben közvetíti a tervek szerint – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Varga Tibi.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában