kosárlabda

2020.08.29. 16:42

Szalay Ferenc is kilátogatott a debreceni 3x3-ra

Andreas Zagklis FIBA főtitkár után újabb magas rangú sportvezető tette tiszteletét a sporteseményeken.

Fotó: debrecenisportcentrum.hu

A sportvezető a szombati World Tour Masters csoportmérkőzéseit, valamit az Ifjúsági Fesztivál negyedik napjának mérkőzéseit tekintette meg – olvasható a DSC honlapján.

-Az MKOSZ elnökségével úgy osztottuk be a feladatokat, hogy valaki mindig itt tudjon lenni Debrecenben, hiszen ez egy nagyon fontos esemény.

„A 3x3-as sorozat egyik legszebb helyszíne a Kossuth tér, nekünk magyaroknak biztosan.”

Nekem személy szerint a szolnoki helyszín a szívem csücske, ami azt gondolom, hogy érthető, de tényleg lenyűgöző látvány a Nagytemplom előtt felállított aréna – mondta a versenyekről a vezető.

Szalay Ferenc kiemelte, hogy a 3x3 szakág évről-évre kiváló munkát végez, aminek már nemzetközi szinten is meg van az eredménye. – Azt gondolom, hogy a férfi és a női válogatottunk is nagyon tehetséges, főleg a hölgyeknek van komoly sansza, hogy kijussanak az ötkarikás játékokra, és ott valami maradandót alkossanak – folytatta gondolatait.

A járványhelyzet miatt különös odafigyelésre volt szükség a szervezőktől, akik a versenyzőktől, a kiegészítő személyzeten át a nézőkig minden részvevő egészségének megőrzésére különös gondot fordítottak.

- Én azt látom, hogy az emberek most lazítottak az eddigi fegyelmezettségükön, ami már előre mutat néhány problémát – utalt a héten újra magas számban diagnosztizált fertőzöttekre az elnök, majd hozzátette: – Nyilán jó, ha ember odafigyel magára, de ami még ennél is fontosabb, hogy embertársainkra is legyünk tekintettel. Én azt látom, hogy ez Debrecenben rendben van, a játékosokat folyamatosan tesztelik, úgyhogy ebből reményeim szerint nem lesz probléma.

Jelen helyzetben megkerülhetetlen kérdés, hogy milyen terveik vannak a nagypályás kosárlabda szezont tekintve. – Október 3-án indítjuk az NB I.-es bajnokságot, nézőkkel vagy nézők nélkül, de mindenképpen el fog kezdődni. Azt gondolom, hogy ha egy közgazdászt vagy egy vízszerelőt hagyunk dolgozni, akkor egy sportolót, egy színészt vagy egy zenészt is kell. Mindenképp elindulunk, legfeljebb online közvetítések lesznek, vagy az NBA-hez hasonlóan egy „buborékot” alakítunk ki a csapatoknak. Meg kell találnunk a módját, hogy a kosárlabdázók végezhessék a munkájukat, hogy pontosan ezt milyen formában, azt majd az idő eldönti – zárta szavait a szövetség elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában