NB II.

2020.08.23. 21:36

Oda a veretlenség: kikapott a Loki a Gyirmót ellen

Hiába próbálkozott a DVSC az egész mérkőzésen, de a sok pontatlanság miatt nem tudott gólt lőni.

Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

A Merkantil Bank Liga ötödik fordulójában a Debreceni VSC a Gyirmót FC vendégeként lépett pályára vasárnap este 19 órától. A két együttes között egy pont különbség volt a tabellán a mérkőzést megelőzően. A Loki kezdő tizenegyében ott volt az előző játéknapon két találatot jegyző Sós Bence, viszont a másik gólt szerző Bárány Donát ezúttal a padon foglalt helyet.

Az első öt percben a DVSC igyekezett birtokolni a labdát, a hazaiak stabil védelmét nem sikerült feltörni, helyzet nem alakult ki ebben az időszakban. A győri csapat ezzel viszont némileg feladta a támadások lehetőségét. A nyolcadik minutumban Bódi középre adott labdáját mentették szögletre a védők, aztán a sarokrúgásból rögtön kontrát vezetett a Gyirmót, és Nagy Patrik beíveléséből Szatmári István fejesét kellett bravúrral védenie Szöllősinek. A következő percek megint debreceni fölénnyel teltek, több pontrúgással is próbálkozhattak a piros-fehérek, de komoly lehetőség nem adódott ezekből. Többnyire a középpályán zajlott a játék, mind a két csapatnál előfordult több pontatlanság is az átadások során, ezért gólhelyzet nem alakult ki a kapuk előtt.

Hideg zuhany a félidő végén

A harmincharmadik percben szöglettel jöttek a hazaiak, ami veszélyesen kanyarodott középre, de mindenki lemaradt a labdáról, így az átszállt a kapu előtt. Nem sokkal később Sós és Korhut parádés összjátéka után Tischler kapta középen a játékszert, akinek a lövését viszont Rusák kapus hatalmas bravúrral védte.

A negyvenedik minutumban újabb sarokrúgással jöhetettek a kisalföldiek, jól érkezett középre Nagy Patrik labdája, amit Varga Barnabás csúsztatott a kapuba a bizonytalanul kimozduló Zöldesi mellett. Megszerezték a vezetést a hazaiak.

A szünetig már nem változott az állás, 1-0-s Gyirmót vezetéssel vonultak az öltözőbe az együttesek.

Maradt az eredmény

A második félidő elején Bárány Donát állt be Sós Bence helyére. Az első tíz percet megnyomta a DVSC, próbáltak kiegyenlíteni, de az utolsó passzok rendre pontatlanok voltak. A hatvannegyedik percben ígéretes helyen jutott szabadrúgáshoz a Loki, Bódi Ádám a sorfalba vágta a labdát. Húsz minutummal vége előtt újabb támadó érkezett a vendégekhez, Varga Kevin helyett Szécsi Márk állt be. Folyamatosan próbálkozott a Debrecen, nem tudtak túljárni az ellenfél eszén, a Gyirmót pedig igyekezett lassítani és tördelni a játékot. Az utolsó öt percre fordulva igyekezett növelni a nyomást a hajdúsági alakulat. Egy bedobást követően a csereként beállt Ferenczi ívelt középre, Kinyik fejelt, de a labda elment keresztbe a kapu előtt. Az ötperces ráadásban nem változott a találkozó állása,

a hazaiak 1-0-s győzelmet arattak a cívisvárosiak felett.

Bakos Attila

Tények

Labdarúgó NB II., 5. forduló

Gyirmót FC Győr–Debreceni VSC 1–0 (1–0)

Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 800 néző. Vezette: Szőts Gergely (Kovács Gábor, Kulman Tamás)

Gyirmót: Rusák – Major, Hudák, Széles, Hajdú (Németh B. 75.) – Nagy P., Lázár, Vogyicska – Szatmári I. (Herjeczki 61.), Varga B., Heffler. Vezetőedző: Csertői Aurél

DVSC: Zöldesi – Kinyik (Szécsi 71.), Szatmári Cs., Bényei, Korhut, Pávkovics – Bódi, Varga K., Varga J. (Ferenczi 77.), Sós (Bárány a szünetben) – Tischler. Vezetőedző: Kondás Elemér

Gólszerző: Varga B. (40.)

Sárga lap: Szatmári I. (45.), Lázár (64.), Nagy P. (84.), illetve Szatmári Cs. (30.), Pávkovics (81.)

Mesterszemmel

Csertői Aurél: Csak dicsérni tudom játékosaimat. Óriási mentális erőről tettek tanúbizonyságot. Jól futballoztak, végigbrusztolták a meccset, és nem mellékes, hogy rúgtak egy gólt is. Extra teljesítmény kellett, hiszen az ellenfél is extrát nyújtott, és óriási erőket mozgósított a pontszerzés érdekében.

Kondás Elemér: Az edző legnagyobb szomorúsága, mikor csapata rögzített szituációt követően kap gólt. Ez most így történt. Mindkét oldalon nagy teljesítményt tettek le a fiúk, a helyzetek alapján úgy érzem, döntetlent megérdemeltünk volna. A szünet után egy kapura játszottunk, de sajnos a mi támadóinknak nem sikerült gólt szerezniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában