OTP Bank Liga

2020.06.20. 11:17

DVSC: nincs más esély, minden meccset meg kell nyerni

Kundrák Norbert szerint stabilan védekezett a DVSC, de támadásban kapkodott a csapat.

Fotó: Napló-archív

A Debreceni VSC 1–0-s vereséget szenvedett szerda este a MOL Fehérvár FC otthonában, így továbbra is a tizenegyedik, kieső helyen tartózkodik az OTP Bank Ligában. A mérkőzésen a Vidi sokat birtokolta a labdát, több helyzetet is tudott kialakítani, mint a vendégek, de a Loki előtt is adódott néhány lehetőség, azok viszont kimaradtak. A meccsről Kundrák Norbert, a DVSC játékosa beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Benne volt egy döntetlen

– Öt védővel álltunk fel, pihentetni kellett azokat a játékosokat, akik meghatározóak, többüknek négy sárga lapja van. Ha ők megkapták volna az ötödiket, amiért eltiltás jár, akkor nagyobb bajban lennénk. Sajnos beszorultunk, de megvoltak a lehetőségeink, egy döntetlenre jók lettünk volna, de benne volt az is, hogy találunk egy-két gólt. A mester stabil védekezést várt tőlünk, amit megvalósítottunk, és a labdaszerzések után kontrákat kellett volna vezetni, csak sajnos pontatlanok voltak az átadások, néha úgy éreztem, hogy kapkodtunk.

Le a kalappal

A drukkerek rendületlenül biztatják a klubot, annak ellenére, hogy Dunántúlon hétköznap este volt a mérkőzés, így is szép számmal elkísérték a csapatot.

„Sokat segítenek a szurkolóink, belőlük merítünk erőt a mérkőzéseken. Ilyen helyzetben a játékosok nagy része még nem is volt. Tényleg le a kalappal előttük, hogy kitartanak mellettünk és nem hátrálnak meg ilyen nehéz helyzetben sem.”

Vasárnap este 21 óra 5 perctől a Diósgyőrt fogadja a Loki a Nagyerdei Stadionban, ha a cívisvárosi gárda a következő szezonban is tagja akar lenni az NB I.-nek, akkor le kell győznie borsodi ellenfelét. – Most már nem is szabad másra gondolnunk, csak a győzelemre. Nincs más lehetőségünk, minden találkozót meg kell nyernünk. A Paks már elment öt ponttal, a Kisvárda hárommal vezet előttünk, ezért úgy gondolom, hogy utóbbiakat kell innentől kezdve figyelni. Reméljük, hogy a Várda több pontot hullajt majd, mint mi.

Remélik a sikert

A legutóbbi hazai találkozón, a Puskás Akadémia ellen nagyon hajtott a hajdúsági alakulat, kis szerencsével a győzelem is megszerezhető lett volna, de be kellett érniük a döntetlennel. – Ha mindig olyan mentalitással mentünk volna ki, mint ahogy a Puskás ellen, akkor nem lenne semmi probléma, de nem így történt. Fejben szerintem máshol volt a csapat, és ez lehetett a baj, ezért állunk most itt. De biztatnunk kell egymást, segítenünk kell a másiknak, nincs most helye negatív egymáshoz szólásoknak a csapaton belül. Próbáljuk fejben helyrerakni a dolgokat, és reméljük, hogy a hétvégén sikeresek leszünk.

Vissza a megszokotthoz

Az MLSZ bejelentése alapján mostantól a bérletes helyeken felül nemcsak 1250 helyet értékesíthet a DVSC, hanem mindegyiket. Innentől kezdve a 10 éves kor alatti gyermekeknek nem szükséges belépőt váltani. A klub továbbra is felhívja a szurkolók figyelmét, hogy elővételben vásárolják meg jegyeiket.

Bakos Attila

Borítókép: Kundrák Norbert (fehérben) szerint biztatniuk kell egymást a játékosoknak

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában