Loki-emlékek

2020.05.26. 08:34

Amikor cigányzenekarral ünnepelték a kupasikert Bajzát Péterék

A kétszeres gólkirály Bajzát Péter megannyi emlékezetes pillanatot tudott felidézni.

Budapest 20171113 Labdarúgás 2017 Ősz Bajzát Péter labdarúgó Fotó: Földi Imre Nemzeti Sport

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A DVSC egykori támadójának mai napig vegyes a megítélése a debreceni szurkolók körében. Nemrég a Nemzeti Sportnak beszélt örömteli és kevésbé kellemes cívisvárosi emlékeiről.

Az akkor húszéves futballista a 2001-es Magyar Kupa-döntőn duplázni tudott a Loki színeiben. – Azt a napot sosem felejtem el. Fiatal voltam még, akkor kezdtem belekóstolni a labdarúgásba, és máris két gólt rúgtam a Videoton elleni kupadöntőben. Az Üllői úton játszottunk, az egyik szektor zsúfolásig megtelt debreceni ultrákkal. Kiütöttük a székesfehérváriakat, hihetetlen mérkőzés volt. Hazafelé a buszúton minden benzinkútnál megálltunk, a szurkolók is ott voltak velünk. Az egyik szponzorunk cigányzenekart is rendelt, ők is jöttek velünk, és húzták a nótánkat, olyan volt, mint egy nagy lakodalom.

Szerencsétlen belépő

– A Debrecen játékosa voltam, az Újpestet fogadtuk. Letámadást játszottunk, ezért próbáltam meg a labda felé mozogni. Medgyesi László is éppen abban a pillanatban lépett, így a lábát találtam el. Szándékosságról szó sem volt. Porc- és keresztszalag-sérülést szenvedett. Kórházba került, az eset után felhívtam, be is akartam menni hozzá, de azt mondta, nem akar látni… Később be is perelt, de a bíróságon is látták, hogy nem volt más, mint szerencsétlen mozdulat. Az ügyet ejtették. A védő később befejezte a pályafutását, engem okolt mindenért – mondta Bajzát Péter.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában