jégkorong

2020.04.20. 09:40

Vokla Rolandnak tetszik a DEAC jövőképe

A kiváló hátvéd elkötelezte magát a következő idényre.

Fotó: deac.hu

Vokla Roland 1996 február 20-án Hódmezővásárhelyen született, a játék alapjait a fehérvári akadémián sajátította el – írja a deac.hu. A 2011-12-es szezonban debütált nevelőegyesülete U18-as csapatában. A rákövetkező idényben 31 találkozón 48 pontot szerzett az osztrák ifi bajnokságban, a Divízió 2/A csoportos vb-ről pedig aranyéremmel a tarsolyában tért haza. Nem sok ideje maradt a pihenésre 2013-14-ben sem, játszott a magyar és az osztrák ifi-, valamint junior bajnokságban, az EBJL-ben bajnoki címet szerzett. Abban az idényben ott volt Divízió 1/B csoportos ifi világbajnokságon és az U20-as Divízió 2/A csoportos vb-n is, melyeknek végén újabb aranyérmeket vehetett át. Majd 2014-15-ben az ifj. Ocskay Gábor JA színeiben a junior bajnokságokban vitézkedett, és tovább gyarapította a vb-aranyainak számát. A 2015-16-os esztendőben 39 meccsen lépett pályára az Erste Ligában, majd a MAC Újbuda játékosa lett és a szlovák Extraligában is bemutatkozott. A 2019-20-as idényre Debrecenbe igazolt, és 36 találkozón 16 pontot jegyzett a DEAC csapatában. A szezon közepén megsérült, több hetet ki kellett hagynia, de utána gyorsan visszanyerte a régi formáját. Roland erőssége volt a DEAC védekező szekciójának, emellett az ellenfelek kapujára is állandó veszélyt jelentett. A komoly technikai felkészültséggel rendelkező játékos remekül lát a pályán, ezt a 6 gólja mellett 10 gólpasszal is bizonyította. A debreceni szurkolók örömmel nyugtázhatják, hogy a napokban aláírta a következő szezonra érvényes szerződését az egyetemistákkal. A deac.hu telefonon érdeklődött döntésének hátteréről, valamint arról, hogyan tud alkalmazkodni ehhez a rendkívüli helyzethez.

Fotó: deac.hu

„Nagyon jól éreztem magam a srácok között, ez volt az egyik fő oka annak, hogy a maradás mellett döntöttem” – válaszolt a védőjátékos. – „A másik, hogy a vezetőedzőnk már rájátszás kezdete táján jelezte, számít rám a következő idényben is. Amikor befejeződött a szezon, visszatértünk a témára, miközben az is kitűnt, hogy a szakmai stáb továbbiakban is a fiatal magyar játékosokra akar építeni. Mindez nagyon szimpatikus volt számomra, és úgy gondoltam, hogy jó hely ez nekem is. Ami a mostani hétköznapokat illeti, igyekszünk hasznosan eltölteni az időt. Természetesen csinálom a karantén-edzéseket, eddig azt, ami ki lett osztva, hétfőtől tértem át a saját programomra. A barátnőmmel együtt van egy Norti névre hallgató, 2 éves spicc kutyusunk, őt szoktuk sétáltatni a környéken, illetve a Nagyerdőn. Ezen kívül készülök a májusban esedékes edzői vizsgámra és néha megnézünk egy-egy jó filmet a tévében. Nagyjából így telnek a napjaink; nem éppen élménydús program, de reméljük, hogy már nem tart sokáig!”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában