mindent megtesznek

2020.04.07. 13:19

Nem változott Senánszky Petra célkitűzése

A Világjátékok-győztes, Világ- és Európa-bajnok uszonyos úszó nem örül a halasztásnak.

Fotó: Matey István, archívum

Senánszky Petra a múlt héten beszélt a Hajdú-bihari Naplónak az uszoda hiányáról, az otthoni felkészüléséről és arról, hogy nem örülne neki, ha elhalasztanák a 2021-es Világjátékokat, ami valószínűleg az utolsó nagy versenye lesz élsportolóként. Azóta megszületett a döntés, hogy az olimpiához hasonlóan a Világjátékok megrendezése is csúszik egy évet 2022 júliusára. Ennek kapcsán a Napló ismét megkereste a világklasszis uszonyos úszót.

A csúcson hagyná abba

– Nem örültem neki, amikor megláttam a híreket, de ez van, nem tudok vele mit kezdeni. Ehhez kell alkalmazkodni, úgyis sok idő fog eltelni, amíg vízbe mehetek, úgyhogy lesz lehetőség visszalendülni. Az meg sem fordult a fejemben, hogy nem indulok, szeretnék még javítani a rekordokon, és ha abbahagyom, akkor azt a csúcson szeretném megtenni – mondta, majd kitért az edzőjére, Kókai Dávidra is.

– Ő sem örült neki, de ugyanúgy áll hozzá, mint én. Most tervezi újra a dolgokat, bár nehéz így, mert semmi nem biztos. Ehhez az évhez máshogy fogunk hozzá állni, mint ahogy eredetileg kitaláltuk, de mindent megteszünk, hogy a Világjátékokon így is kihozzuk a maximumot.

Senánszky Petrának az volt az elképzelése, hogy neveznek majd „sima” úszóversenyekre is, és ha olyan eredményeket ér el, hogy lehetőséget kap rá, akkor megy a tokiói olimpiára. Elmondása szerint ez a terv nem változott, és a felkészülésbe tesznek majd a sima úszásra felkészítő elemeket is, aztán majd az idők láttán tudnak dönteni, hogy segítségére lehet-e a csapatnak.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában