Kézilabda

2020.02.20. 13:26

Távozik a DVSC Schaeffler csapatától Karnik Szabina

A debreceni nevelésű jobbátlövő egy év után búcsút int a csapatnak.

Fotó: dvsckezilabda.hu

Egy plusz egyéves szerződést kötött a DVSC Schaeffler csapatával tavaly Karnik Szabina, ám a felek nem éltek opciós jogukkal, így Szacsa becenévre hallgató kézis nyáron elbúcsúzik a Lokitól, és máshol folytatja pályafutását – írja a dvsckezilabda.hu

Nem tudott egyről a kettőre lépni

Karnik Szabina egy ponton belátta, a Lokiban nem tudja hozni azt a formát, amit elvárt magától.

A játékos a Hajdú Online megkeresésére elmondta, nem volt könnyű a döntés, de úgy érezte, talán egy másik csapatban ismét rálelhet a régi formájára.

– Nagyon nehéz szívvel hoztam meg a döntést, mert amikor elhatároztam egy éve, hogy hazaigazolok, nem egy idényre terveztem a DVSC-vel. Tisztában voltam vele, hogy a posztomon eleinte biztos nem én kezdek majd, de hittem, hogy majd ahogy egyre jobban beilleszkedem a csapatba, úgy nőnek majd a játékperceim is. Mivel korábban általában húzóember voltam, így nem tanultam meg, hogy kell csereként jól beszállni, és ez nem könnyítette meg a dolgomat. Egy ponton be kellett látnom, hogy azt a formát, amivel az MTK-ból érkeztem, nem tudtam hozni, sőt, igazából meg sem közelítem. Ingadozott a formám, amikor úgy tűnt, hogy kezdek egyenesbe jönni, újra visszaesett a játékom, ami elég nagy szomorúságot okozott minden alkalommal. Beszéltem többször is Vilibával, külső segítséget is igénybe vettem a javuláshoz, de mégsem volt az igazi, így leültem Ábrók Zsolttal is és Vilibával is, hogy közöljem, valamint elmagyarázzam a döntésemet.

„Senkivel nincs semmi problémám, egyszerűen azt éreztem, hogy nem tudok egyről a kettőre lépni. Amikor egy játékosnak nincs öröme abban, amit csinál, akkor változtatni kell.”

– Azokat az éveket, amelyek hátra vannak a karrieremből, jó formában, jó kézilabdával szeretném tölteni, és jelenleg úgy érzem, ehhez új impulzusra van szükségem. Természetesen, amíg a Loki játékosa vagyok, mindent megteszek a csapatért, hiszen itt nőttem fel, a DVSC a nevelőegyesületem, a Hódos az otthonom. Majd az idő eldönti jól választottam-e – nyilatkozta a Hajdú Online-nak a jobbátlövő.

MSZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában