EHF-kupa

2020.02.01. 17:17

Drámai hajrában veszített a Loki

Ezzel eldőlt, hogy a Thüringer mellett a ziccereikkel jobban sáfárkodó törökök jutottak tovább a csoportból.

Fotó: Matey István

A Kastamonu Belediyesi együttesét fogadta DVSC Schaeffler az EHF-kupa csoportkörének 5. fordulójában szombat délután. A mérkőzésre ezúttal is megteltek a Hódos lelátói, így a cívisvárosban már jól megszokott kiváló hangulatban – az ultrák egy Értünk, értetek, Debrecenért feliratú lelátói koreográfiával készültek – kezdődött az összecsapás az orosz játékvezetők sípszavára.

Fotó: Matey István

Gólzápor

Hazai részről remek hír volt, hogy ujjtörése után visszatérhetett az együttesbe Jelena Deszpotovics, a montenegrói balátlövő éppen Törökországban sérült meg, és azóta maródi volt. A fekete mezes törökök kezdték a találkozót, akik rögtön két sikeres támadással nyitottak. Az első cívisvárosi találatot Arany Rebeka lőtte a jobb szélről. Potyogtak a gólok az első percekben, szerencsére a vendégháló rezdült többször, így 8–4-et mutatott az eredményjelző a 11. percben.

Köstner Vilmos, a DVSC Schaeffler vezetőedzője / Fotó: Matey István

Hatalmas iramban zajlott a találkozó, mindkét együttesnek akadtak jobb periódusai. Nem a védekezésről szólt az összecsapás, mindkét oldalon hiányoztak a megállító faultok, emiatt a 21. percre már 26 gólt jegyeztek a csapatok (15–11).

Triffa Ágnest Oguntoye Viktória váltotta a magyar kapuban, a törökök pedig hét a hatra váltottak támadásban. Ez meg is zavarta a piros-fehéreket, ennek következtében 20–20-as döntetlennél vonultak pihenőre a csapatok, hogy szusszanjanak egyet a leginkább őrült rohanásként jellemezhető első félidő után.

Fotó: Matey István

Megint a végjáték

Szünet után ismét Triffa kezdett a Lokiban. Utoljára 3–4-es állásnál vezettek a vendégek, 20–21-nél ez ismét megtörtént. A debreceni játékosok nem tudták jól megoldani a beálló körüli védekezést, így Coskun rengetegszer került helyzetbe, amelyek többségével élt is. Szerencsére nem sokáig vezetett a Kastamonu, gyorsan visszavette az irányítást a DVSC (45. perc, 28–26).

Az első félidőhöz képest felkeményedett mindkét alakulat védekezése, folyamatosan döntetlen körüli álláson billegett az eredmény. A törökországi mérkőzéshez hasonlóan rendkívül izgalmas véghajrába mentek bele az együttesek. Két és fél perccel a vége előtt emberhátrányba került a Debrecen, ami nem sok jót sejtetett, és nem is történt csoda, a találkozó utolsó két gólját a Kastamonu szerezte, és 34–32-re győzött. Nem véletlenül jártak örömtáncot a végén a játékok, ezzel eldőlt, hogy a Thüringer mellett a törökök jutottak tovább a következő fordulóba.

MSZ

EHF-kupa, csoportkör 5. forduló, A-csoport

DVSC Schaeffler – Kastamonu Belediyesi (török) 32–34 (20–20)

Debrecen, 1800 néző. V: Jerzsov, Pavjukov (oroszok)

Debrecen: TRIFFA – Arany 5, KOVÁCS ANNA 7 (2), Bulath 4 (2), Tóvizi 2, DESZPOTOVICS 8, Vantara-Kelemen 2. Csere: Oguntoye (kapus), Karnik Sz., Bordás 1, Varsányi, Petrus, Karsten 2, Borgyos 1

Edző: Köstner Vilmos

Kastamonu: Pandzic – USZKOVA 5 (1), Vashchuk 1, Özel 4 (2), Seric 1, ISKIT 6, Aydin. Csere: Rombescu, Kajumova (kapusok), Woloszyk, Yilmaz 2, Coskun 7, ISKENDEROGLU 7 (1), Türkoglu 1

Edző: Hakan Günal

Az eredmény alakulása: 2. perc: 0–2. 7. p.: 5–4. 10. p.: 8–4. 16. p.: 10–8. 21. p.: 15–11. 26. p.: 17–16. 38. p.: 24–22. 45. p.: 28–26. 53. p.: 29–30. 58. p.: 32–32

Kiállítások: 6, ill. 12 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 6/4

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – Nagyon jó színvonalú mérkőzés volt. Az első félidőben támadásban mindkét együttes extrát nyújtott, így kevesebb energia maradt a védekezésre. A vereségünk okát a végjátékban elkövetett játékvezetői tévedéseken kívül abban látom, hogy az első félidőben nem tudtunk akkora előnyt kialakítani, amely a másodikat könnyebbé tette volna. Nemzetközi szinten ott vagyunk a középmezőnyben, védekezésben kell javulnunk, s néhány lépcsőt még lépnünk kell, hogy feljebb jussunk.

Hakan Günal: – Mind a két mérkőzésünk azt bizonyította, hogy két nagyon hasonló képességű csapat küzdött a továbbjutásért. Törökországban a Debrecen koncentrált jobban a végjátékban, ezúttal pedig mi. Ez döntött!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában