labdarúgás

2019.12.28. 10:20

Szima Gábor, a DVSC elnöke elmondta, mit vár az új edzőtől

Mint arról beszámoltunk, Herczeg András lemondott a Debreceni VSC vezetőedzői posztjáról.

Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: Kiss Annamarie, archívum

Szima Gábor, az NB I nyolcadik helyén álló labdarúgócsapat elnöke elfogadta a lemondást, és a Nemzeti Sportnak beszélt a megbecsült tréner döntéséről, valamint arról, mit vár a klub az utódtól.

Milyen érzésekkel gondol vissza a Herczeg András irányította Debrecenre?

Herczeg Andráshoz több évtizedes ismeretség fűz, a DVSC elnökeként az első lépéseim közé tartozott, hogy a Tiszaújváros kispadjáról visszahívtam a klubhoz utánpótlás-vezetőnek. A nálunk töltött éveiben dolgozott az utánpótlásunk szakmai igazgatójaként, a második csapatunk, valamint a fiókcsapatunknak számító Létavértes edzőjeként, illetve Supka Attila és Miroslav Beránek mellett az első csapat pályaedzőjeként. Hosszas rábeszélés után 2008 januárjában elvállalta a vezetőedzői posztot, és az ő szakmai irányításával – a klub többi alkalmazottjával közösen – rendkívüli sikereket értünk el. Két és fél évvel ezelőtt, újabb győzködés után ismét leült az első csapat kispadjára, az első esztendő az építkezés jegyében telt el, a másodikban pedig bronzéremig és európai kupaindulásig kormányozta az együttest. Az utolsó fél év nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük, de Herczeg András az akadémia szakmai vezetőjeként továbbra is része marad a város labdarúgásának. Nem tartom kizártnak, hogy a jövőben ül ő még az első csapat kispadján.

Az utolsó fél év gyengébb eredményei vezettek a váltáshoz?

A mostani edzőcsere hátterében Herczeg András döntése áll, ő határozott úgy, hogy nem szeretné vezetőedzőként folytatni.

Mikor jelentik be az utódot?

Konkrét névvel és dátummal nem szolgálhatok, de még a téli felkészülés elkezdése előtt szeretnénk megtalálni az ideális vezetőedzőt.

Tőle mit vár majd?

Mivel nem sok ideje lesz megismerkedni a kerettel, egyelőre nem gondolkodunk konkrét helyezésben. A lényeg, hogy a játékosok megfelelő erőnléti állapotban legyenek, a csapat pedig modern futballt játsszon. Magasan letámadva, már az ellenfél térfelén igyekezzen labdát szerezni, ha pedig nem sikerül, egységesen zárjon vissza – a nemzetközi labdarúgó-mérkőzéseken is ezt látjuk. Emellett minél több fiatalt építsen be az első csapatba, ahogyan Herczeg András is tette.

Herczeg András nyilatkozata itt olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában