vívás

2019.12.16. 10:31

Sporttörténelmet írt Battai Sugár Katinka

Az Interfencing Debrecen SC tizenhat esztendős debreceni üstököse ezüstérmet nyert a felnőtt női kardcsapat tagjaként a Salt Lake Cityben megrendezett olimpiai kvalifikációs világkupán.

Fotó: Interfencing DSC

A Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Márton Anna és Pusztai Liza alkotta magyar válogatott hatalmas lépést tett a tokiói olimpiai kvalifikáció felé a világkupa második helyével.

Debreceni vívó ezidáig sohasem szerzett érmet felnőtt világkupán.

Sporttörténelmi jelentőségű sikert aratott a tizenhat éves hölgy, aki ezüstérmével a helyi vívósport egyik legeredményesebb alakjává vált – emelte ki közleményében az Interfencing DSC.

Női kard csapat (balról): Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár Katinka
Fotó: Interfencing DSC

„Felnőtt korosztályban, cívisvárosi színekben, debreceni teremből és helyi mesterrel készülve eddig nem sikerült az áttörés. Nagyon örülünk a történelmi sikernek. Különösen annak fényében, hogy a '90-es években szinte teljesen megszűnt a helyi vívósport. Hatalmasat léptünk azóta előre” – adott betekintést a helyi vívótörténelembe a sportolónő edzője, Dávid László.

„Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy egy kadetkorú sportolóról van szó, akinek elsődlegesen tanulnia kell a sportág technikai és taktikai repertoárját. Ezt a tanulási folyamatot most a hozzátartozóitól és a barátaitól távol – több mint 9000 kilométerre – szerencsére nagyszerű eredményekkel párosítva tehette meg. Nem is rossz egy tizenhat évestől ugye?” – tette fel a költői kérdést a mester.

Borítókép: Az elődöntőben az ukrán csapatot győzték le a lányok

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában