úszás

2019.12.18. 11:14

Kiváló eredményekkel zárták a 24 órás versenyt a debreceni szeniorok

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Luca-napi 24 órás váltóúszást Szarvason.

Fotó: Debreceni Szenior Úszó Klub

A mintegy kétszáztíz fő részvételével zajló megmérettetésen a Pécsi és Debreceni Bátor Szeniorok csapatának öt tagja három kategóriában (férfi, női és csapat) is a legnagyobb távot úszta – tudatta lapunkkal Rentka László, a Debreceni Szenior Úszó Klub elnöke. Két pécsi és három debreceni szenior úszó összefogásával alakult meg a csapat, amelynek tagjai együtt már több Bátor Tábort támogató úszáson is részt vettek.

Király Balázs 42 éves pécsi szenior úszó több hasonló megmérettetés után a debreceni csapattársak meghívására érkezett, és elérte álomcélját: 60 kilométeres távot úszott, ezzel a rendezvény legjobb eredményét érte el. Csaknem a teljes versenyidőt kihasználva, a holtpontokat és a „nyolc nehézséget” (fázás, fáradás, ízületi- és izomfájdalmak, lassulás, gyomorpanaszok, a klóros víz okozta légzéspanaszok, kidörzsölődés, alvásmegvonás) uralva sikeresen teljesítette ezt a nem mindennapi távot. Felesége, Királyné Csirke Eszter csaknem 24 órán keresztül vezette Balázs és a három debreceni csapattárs úszási jegyzőkönyvét, frissített és biztatott, majd az utolsó 2250 méterre ő is beszállt az úszásba.

Idén nyáron, életének 39. évében meghalt Bihari Árpád. A debreceni szeniorok előtte tisztelegve átvállalták elhunyt barátjuk mostanra tervezett 39 kilométeres úszási távját.

Legoza Éva 60 évesen, korábbi 32 kilométeres egyéni rekorddal a háta mögött, pihenőkkel megszakítva, hat szakaszban összesen több mint 15 órát töltött a vízben, és bátor, okos úszással példamutatóan teljesítette a számára eleinte szinte reménytelenül hosszúnak tűnő távot, amely a győztes női eredményt és egyben a női pályacsúcsot is jelentette.

Bátyja, a 62 éves Rentka László, aki 2004 óta több, mint 30 alkalommal vett részt 12 és 24 órás úszásokon, és 64 kilométerrel a szarvasi versenycsúcsot is tartja 2017-es úszásával, a 39 kilométeres emlékező úszást teljesítette, 14 órás tiszta úszási ideje alatt találkozva mind a nyolc nehézséggel.

A harmadik debreceni sportoló, Erdélyi Zoltán a 39 kilométer teljesítése után folytatta az úszást, és 45 kilométeres életkori távjáig jutott, amely a rendezvény második legnagyobbját jelentette.

Az öt fős csapat 185 250 méteres össztávval az első helyen végzett a helyi egyesület (SZUSE), a kecskeméti 6MEN, a Budapesti Delfinek, a helyi öt iskolai és lakossági csapat előtt, de a valódi cél az úszás és a találkozás öröme, valamint az emlékezés volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában