vívás

2019.12.27. 09:33

Három debreceni érem a magyar bajnokságon

Mihály Kata és Göttlinger Dániel nyakába akasztottak érmeket.

Fotó: Békessy Béla Vívó Klub

Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték meg a hétvégén a vívók integrált országos bajnokságát, egyben a magyar vívás napját. Színvonalas, izgalmas asszókat hozott a verseny, melyen a Békessy Béla Vívó Klub és a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) növendékei is jeleskedtek.

Fantasztikus sorozatot produkál Mihály Kata, aki az elmúlt hat évben immáron ötödik alkalommal állhatott dobogón egyéni versenyszámban. Ezúttal is érmet szerzett a párbajtőrözők között, bronz került a nyakába. Göttlinger Dániel két medált is bezsebelt, párbajtőrben második, kardban pedig harmadik lett.

Fotó: Békessy Béla Vívó Klub

Az utánpótlás is fejlődik

– Szép lezárása volt az évnek ez a hétvége. Mihály Kata és Fedor Tamara is az erőviszonyoknak megfelelően vívott, egyikük sem hagyott kétséget afelől, ki az, akinek tovább kell jutnia. Kata végül az elődöntőben az egyik válogatott társától szenvedett vereséget egy ki-ki meccsen. Örülök, hogy a debreceni utánpótlás is remekül megállta a helyét, Kormos Levente 32-es táblára jutása nagy fegyvertény, hiszen párbajtőrben, világklasszis vívókkal teletűzdelt óriás mezőnyben tette ezt – mondta el Serra Bendegúz, a Békessy szakmai igazgatója.

Pár nap szünet

A szakember elmondta, az is hatalmas dolog, hogy a Debreceni Sportiskola férfi párbajtőrcsapata bejutott a 16-os táblára.

– Egységesek voltak a srácok, egymásért küzdöttek, nem szeppentek meg, amikor a példaképeikkel kerültek szembe a páston. A kerekes­székes mezőny is egyre fejlődik, itt is meg kell dolgozni a sikerekért. Göttlinger Dani hozta, amit elvárt magától, és két érmet is szerzett. Most pár nap szünet következik, aztán megújult lendülettel folytatjuk a munkát – értékelt Serra Bendegúz.

HBN

Eredmények

Vívó ob

Női párbajtőr egyéni: 3. Mihály Kata (Békessy), 10. Fedor Tamara (Békessy)

Férfi párbajtőr egyéni: 31. Kormos Levente (DSC-SI), 120. Szodoray-Parádi Hunor (DSC-SI), 131. Balogh Szabolcs (DSC-SI), 173. Aranyos Gergő (Békessy)

Női párbajtőrcsapat: 7. Békessy 1 (Fedor Tamara, Mihály Kata, Vértesi Lili, Zivanovic Jovana), 11. Békessy 2 (Grijak Marta, Kecman Milica, Milicic Andleja)

Férfi párbajtőrcsapat: 15. DSC-SI (Balogh Szabolcs, Kormos Levente, Szodoray-Parádi Hunor), 29. Békessy (Aranyos Gergő, Ristic Ognjen, Széll Sámuel Marcell)

Kerekesszékes ob

Férfi párbajtőr egyéni: 2. Göttlinger Dániel (Békessy), 7. Sáfrán Sándor (Békessy)

Férfi kard egyéni: 3. Göttlinger Dániel (Békessy)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában