DVSC

2019.11.22. 19:28

Varga kiéhezett a játékra

A debreceniek középpályásának most telt le a három meccses bajnoki eltiltása, a Kisvárda ellen már futballozhat.

Nagy meggondolatlanságot követett el a Diósgyőr elleni októberi mérkőzésen a Loki labdarúgója, Varga Kevin. A támadó középpályás Tőzsér Dániel lerántása után elmaradt második sárga lapot követelve ugrott neki a játékvezetőnek, és a heves, nyomdafestéket nem tűrő reklamálás gyümölcseként kiállították. Varga három bajnokira szóló eltiltást kapott, ezért kihagyta a Mezőkövesd, a Paks és a Ferencváros elleni találkozókat.

Visszaállítani a bizalmat

A játékos bajnoki meccsen szombaton 17 órától térhet vissza, a Kisvárda elleni idegenbeli összecsapáson.

– Maximálisan ki vagyok éhezve a meccsre – fogalmazott az egyszeres válogatott futballista. – A három meccses eltiltásomat éppen egy, a válogatott fellépései miatt beiktatott kéthetes szünet követte, vagyis pont öt hete, hogy nem játszottam OTP Bank Liga-találkozót. A szakmai stábbal a fizikai állapotomat szinten tartottuk, ezzel nem lesz probléma. A Tatabánya elleni kupameccset végigjátszottam, de a folyamatos szereplés sokkal fontosabb. Igyekszem szombaton felvenni a ritmust, és bízom benne, hogy ott tudom folytatni, ahol abbahagytam – mondta a támadó, akit megkérdeztünk arról is, mi volt az elmúlt két hét legfontosabb teendője a Fradi elleni itthoni nagy zakó (1–6) után.

– Olyan vereség volt ez, amely mindenkit megrázott. Nem erre számítottunk, igyekeztünk nyíltan futballozni, ám ez nem sikerült. Sajnos ez az eredmény nem csak nekünk, de a szurkolóinknak is hatalmas csalódást okozott, nagyon szeretnénk visszanyerni a bizalmukat és a megbecsülésüket. Van az évben még öt mérkőzésünk, négy a bajnokságban és egy a Magyar Kupában, próbáljuk ezekből a maximumot kihozni. Nem lesz egyszerű feladat, de mindent megteszünk azért, hogy jó szájízzel menjünk el téli szünetre. A Kisvárdát kiváló játékosok alkotják, ezért nehéz meccsre számítok, ráadásul idegenben nem ment túl jól mostanában a csapatnak. Törtek már sok borsot az orrunk alá a várdaiak, de a szezon elején felettük aratott sikerünk jó kiindulási alap lehet. Nem lesz könnyű, de mindenképpen győzni szeretnénk.

TN

Ezek is érdekelhetik