futsal

2019.11.21. 15:35

Újra meglepetést tud okozni a DEAC?

Ismét találkozik az MVFC és a DEAC; idén eddig csak a debreceniek tudtak pontot rabolni az Újfalutól.

Fotó: deac.hu

A Pálfi István Rendezvénycsarnokba látogat pénteken 18.30-tól a DEAC. A férfi futsal NB I. 11. fordulóját megelőzően az MVFC Berettyóújfalu veretlenül, 28 ponttal vezeti a tabellát, Elek Gergő tanítványai 14 egységgel a negyedikek.

A Mezei-Vill a 2019/20-as idényben még nem talált legyőzőre, sőt, egyetlen csapat tudott csak pontot rabolni a Berettyótól, méghozzá a cívisvárosi. Még augusztus 30-án, a DESOK-ban csaptak össze a felek, és a hazaiak meglepetésre 3–3-as döntetlent értek el a címvédő ellen.

Hasonló mentalitás kell

„Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, ennek ellenére nem feltartott kézzel futunk ki a pályára. Stabil védekezéssel és veszélyes kontratámadásokkal meglephetjük az újfaluiakat. Augusztusban hajtós találkozót játszottunk a Mezei-Villel, mindenki nagyot küzdött akkor, hasonló mentalitásra lesz szükségünk pénteken is. Az éllovas kerete nagyon erős, a magyar játékosok mellett a légiósokra is figyelnünk kell. Nem hinném, hogy különösebben fűtené őket a visszavágás vágya az augusztusi mérkőzés miatt, ám abban biztos vagyok, hogy hazai környezetben a három pont a céljuk. Berettyóújfaluban általában sokan mennek ki a csarnokba, így a szurkolókat is szeretnék kiszolgálni” – nyilatkozta a klub honlapjának Kántor Tamás, a DEAC játékosa.

Az előző körben a debreceniek megszakították rossz sorozatukat, és három mérkőzést követően ismét pontot szereztek, 2–2-es döntetlent értek el a Veszprémmel szemben.

„Elsősorban a lelkesedésünknek és a küzdeni tudásunknak tudtunk pontot szerezni. Jó kiindulópont lehet ez a teljesítmény a folytatáshoz. Bízom benne, hogy felfelé ívelő pályára kerültünk a legutóbbi mérkőzésen” – vélekedett Kántor.

Az Újfalu kedden, tévés meccsen óriási csatában 6–5-re győzte le legnagyobb riválisát, a Haladást.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában